Cele mai bune alimente ale iernii

 

Cele mai bune alimente ale iernii – Top 5

cele mai bune alimente ale iernii

 Odată cu sezonul rece, organismul nostru devine din ce în ce mai vulnerabil din cauza temperaturilor scăzute. Drept urmare, alimentele sănătoase sunt absolut esențiale. Flora intestinală echilibrată va mări rezistența la îmbolnăviri.

 

Citricele

 Portocale, grapefruit, lămâi, mandarine, clementine…citricele au o multitudine de beneficii de care poate profita întreaga familie. Mai ales în sezonul rece când virusurile și microbii au tendința să se instaleze. Drept urmare, citricele sunt vedete în perioada de iarnă. Citricele sunt celebre datorită conținutului bogat de Vitamina C, ideală pentru a lupta împotriva oboselii și afecțiunilor specifice pe timp de iarnă. Citricele au un conținut bogat de fibre și sunt sărace în calorii.

 

Avocado

 Avocado reprezintă o sursă excelentă de Vitamina K, acid folic și cupru, o serie de nutrienți indispensabili metabolismului doamnelor și domnișoarelor. Este o sursă excelentă de antioxidanți, conține grăsimi sănătoase și potasiu, unul din mineralele principale care luptă împotriva retenției de lichide.

 

Peștii grași

 Vitamina D este fabricată esențial de piele în contact cu razele soarelui. Iarna luminozitatea este mult mai scăzută iar acest fenomen nu se poate declanșa. Chiar dacă alimentația ne oferă un sfert din doza zilnică recomandată de Vitamina D, este bine să mai profiți de zilele frumoase de toamnă pentru a-ți face plinul de Vitamina D. Peștii grași (somon, hering, sardine, macrou, ton) sunt extrem de bogați în Vitamina D.

 

Varza

 Veritabil concentrat de nutrienți antioxidanți, varza contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Varza are un conținut bogat de potasiu, magneziu, calciu și minerale ce contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Varza este bogată în fibre, drept urmare reglează tranzitul intestinal.Varza figurează printre cele mai bogate legume în Vitamina C. Varza, foarte bogată în Vitamina K, favorizează coagularea sanguină.Varza este în egală măsură o sursă bună de caroten, de polifenoli și de Vitamina E.

 

Usturoiul

 Usturoiul este un aliment versatil care se poate folosi în prepararea unor sumedenii de delicii culinare. Specialiștii l-au ridicat de mult la rangul de antibiotic naturist. Usturoiul combate cu succes răceala și gripa, stimulează sistemul imunitar. Usturoiul tratează infecțiile fungice și luptă cu succes împotriva tuturor afecțiunilor sistemului respirator. Usturoiul stimulează sistemul digestiv și organismul fiind de multe ori recomandate în curele de detoxifiere. Usturoiul ne protejează sistemul digestiv de paraziții intestinali, pe care reușește să îi combată cu succes într-un timp extrem de scurt. Usturoiul ameliorează starea inimii, reduce nivelul de colesterol sanguin și îmbunătățește circulația sanguină.

Categorie: