Alimente de evitat cand esti stresată

 

Ești stresată? Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le eviți

alimente de evitat cand esti stresata

 Mult prea dulci, mult prea grase sau mult prea sărate… iată care sunt defectele comune ale alimentelor înspre care ai tendința să te întorci atunci când ai sau ai avut o zi mai proastă. Dar în acest caz, unele alimente care tu ai impresia că te liniștesc, trebuie să fie evitate cu orice preț.

 

Un pachet de chipsuri

 În fața unui pachet de chipsuri ai impresia că te simți mai bine? Nu e chiar așa. pe lângă faptul că vei înghiți o mulțime de calorii dar și acizi grași trans industriali vei mai consuma și multă sare. Vei reuși numai să ridici nivelul de colesterol rău și să îl diminuezi pe cel de colesterol bun.

 Dacă simți nevoia de ronțăit, cel mai bine ar fi să mizezi pe chipsurile de legume – de morcovi, de păstârnac sau de sfeclă… Conțin foarte puține calorii și sunt și mai puțin sărate.

 

Capuccino

 Da. Este adevărat. În caz de stres cafeina este cea care îți poate ridica moralul. Este cea care stimulează producția de dopamină din creier și nu te lasă să cazi în depresie. O ceașcă de capuccino te va calma cu siguranță dar va ridica și nivelul de calorii pe care le consumi.

 Și dacă ai nevoie de o băutură mai reconfortantă gândește-te să prepari mai degrabă un smoothie cu cafea și cu lapte de soia

 Și această băutură va reuși să îți ridice nivelul de serotonină, un hormon care reglează stresul. Mai poți folosi câteva rondele de banane care sunt bogate în potasiu și care vor coborî și tensiunea.

 

Crema glasată

 Dacă simți nevoia de ceva dulce când ești stresată, să știi că acest lucru nu este o idee prea bună. Lactoza din crema glasată este cea care îți va sensibiliza intestinele care sunt deja sensibilizate din cauza stresului iar zahărul va crește nivelul de zahăr din sânge. Cel mai bine ar fi să mizezi pe un iaurt grecesc mai light care nu conține multe materii gras.  Este o sursă de proteine și de calciu, de care are corpul tău nevoie pentru a elibera neurotransmițătorii unei stări de bine. Mai poți folosi și câteva fructe roșii pentru un aport de anti-oxidanți anti-stres.

 

Un suc light

 O doză de suc nu este o idee bună pentru a scăpa de stres. Dacă simți nevoia să bei ceva, nimic nu se compară cu ceaiul verde. Te vei calma și vei deveni mai senină.

Categorie: