Rețete pentru a evita deprimările sezoniere

 

Rețete pentru a evita deprimările sezoniere

retete pentru a evita deprimarile sezoniere

 Cum este iarna și frig, acest lucru poate să fie destul de dificil pentru moralul tău. Iată câteva trucuri și sfaturi pentru a te simți mai bine în pielea ta și în corpul tău și pentru a trece peste starea de deprimare cauzată de iarnă.

 

Ai nevoie de o pauză

 O escapadă la soare, un sejur termal sau la Spa… ai nevoie de câteva momente pentru a-ți abandona cotidianul și pentru a evada într-o altă lume. Poți alterna îngrijirile cu plimbările relaxante.

 

Trebuie să îți condimentezi puțin cotidianul

 Este de ajuns să te folosești de un strop de condimente pentru a pune în valoare gustul unui fel de mâncare dar și pentru a beneficia de virtuțile particulare ale fiecăruia. Ai nevoie deci de:

 - șofran care este tonifiant și digestiv, care calmează durerile gastrice și care liniștește. Se spune despre el că este și afrodisiac.

 - ghimbir, proaspăt, răzuit, în lamele, răzuit sau pudră și chiar confiat este cel care tonifică, care stimulează intelectul, combate oboseala și care susține sistemul imunitar.

 

Boxează șic

 Este sportul care are din ce în ce mai multe adepte în rândul femeilor. Te poți iniția în box dar fără lovituri care să te desfigureze. Vei reuși să te eliberezi, să te refulezi și să îți perfecționezi reflexele. Fără să îți dai seama problemele și starea de depresie vor rămâne în vestiare. Te vei focaliza asupra ta și te vei simți mai bine ca niciodată.

 Ședințele sunt intense, vei reuși să îți lucrezi mușchii, vei transpira, vei elimina toxinele și vei deveni mai tare și mai încrezătoare.

 

Mizează și pe lăptișorul de matcă

 Este celebru în China pentru a conferi energie și dinamism. Este bogat în nutrienți esențiali și un excelent reconstituant și stimulant. Este și un veritabil concentrat de elemente esențiale – vitamine din grupele A, B, C, D, E, minerale, aminoacizi și acizi grași esențiali.

 

Gătește zen

 Ceea ce mănânci are o influență directă asupra ta dar și asupra sănătății tale. Fructele și legumele, mai ales cele bogate în vitamina B îți permit să îți păstrezi rezervele de energie care sunt indispensabile sistemului nervos.

 

Alungă stresul

 Poți apela și la o tehnică de masaj asiatică, la jumătatea drumului între acupunctură și shiatsu, do-in. Sunt mini masaje extrem de simple pentru a alunga stresul și pentru a relaxa spiritul.

 Poți apela și la cromoterapie, care va declanșa o secreție de cortizol.

Categorie: