Trucuri în materie de nutriție pentru stimularea neuronilor

 

10 trucuri în materie de nutriție pentru stimularea neuronilor

trucuri in materie de nutritie pentru stimularea neuronilor

 Mai mult decât oricare alt organ, creierul are nevoie de nutrienți și de energie pentru a funcționa așa cum trebuie. Iată ce trebuie să consumi pentru ca neuronii tăi să fie stimulați.

 

Un suc de portocale stors pentru a începe bine ziua

 Astfel, vei reuși să îți rehidratezi creierul, care este compus din 80% după noapte. Dar îți vei face și plinul de vitamina C care va stimula terminațiile nervoase, punctele de comunicare între neuroni.

 

Glucide la micul dejun

 Creierul are nevoie de glucide. Mai ales noaptea atunci când asimilează și memorizează. Dimineața trebuie să mizezi pe tartinele cu pâine care sunt bogate în glucide cu o difuzare lentă.

 Schimbă însă dulceața cu unt, mai folosește ouă, jambon, care pe lângă faptul că pot să încetinească asimilarea de zahăr, vin cu mai multe proteine indispensabile celulelor cerebrale.

 

O masă completă la prânz și seara

 Ai nevoie de o energie continuă. Sărind pese micul dejun te vei expune la niște performanțe scăzute la prânz sau seara. Și dacă vei alege o cină cât mai lejeră seara vei împiedica creierul să își reorganizeze cunoștințele în timpul nopții.

 Ai nevoie deci la prânz dar și seara de o masă completă cu proteine – carne, pește, dar și cu feculenți – pâine,paste sau orez.

 

Ai nevoie de alimente integrale

  Sunt asimilate mai lent iar pâinea, cerealele, orezul sau alte produse integrale care nu sunt rafinate îți difuzează lent și așa cum trebuie energia. Vin și cu vitaminele B indispensabile pentru refolosirea energiei celulelor.

 

Consumă și caltaboșul negru

  Dacă îl vei consuma o dată pe săptămână, vei asigura un aport de fier care se asimilează foarte ușor. Este un mineral care vine cu oxigen pentru creier, fără de care, transformarea glucozei în energie nu se poate face. Dacă nu îți place sau dacă nu te atrage, poți consuma carne roșie de trei ori pe săptămână.

 

Folosește uleiul de rapiță, de in sau de nuci

 De consumat jumătate- jumătate cu restul de uleiuri pe care le mai folosești, cel de măsline de exemplu. Sunt bogate în acizi grași esențiali omega 3 dar și în vitamina E, care pe lângă faptul că îți întreține neuronii poate să joace un rol preventiv în bolile Parkinson sau Alzheimer.

 

Hidratează-te toată ziua

 Să bei este indispensabil pentru funcțiile cognitive. Deci trebuie să te hidratezi întreaga zi mai ales între mese, privilegiind apele minerale bogate în magneziu care sunt necesare pentru reechilibrarea nervoasă.

 

Mănâncă pește de trei ori pe săptămână

 Dar o dată sau de două ori un pește gras care este bogat în acizi grași omega 3 care structurează celulele creierului, organul cel mai gras al corpului. Mai vin în plus și cu iod care este indispensabil pentru dezvoltarea și funcționarea creierului.

 

Limitează cafeaua

 O ceașcă dimineața și una la prânz sunt de ajuns. Nu trebuie să ridici performanțele cognitive. Și cafeaua mai poate perturba și somnul, care este necesar regenerării celulelor dacă vei abuza de ea.

 

Ai nevoie de alimente și de băuturi roșii

 Fructe, legume și chiar vin. Conțin substanțe care vor fluidiza sângele deci care vor ameliora aportul de nutrienți în celule.

Categorie: