Aliați de nădejde ai condimentului curcuma

 

5 aliați de nădejde ai condimentului curcuma

aliati de nadejde ai condimentului curcuma

 În sinergie cu alți antioxidanți, curcuma devine și mai bun pentru sănătate. Din acest motiv este esențial să consumi acest condiment cu cei mai buni aliați sau buni parteneri alimentari. Iată mai multe explicații în acest articol.

 

Primul partener plin de sănătate al curcumei – usturoiul

 Usturoiul, consumat crud sau preparat protejează apariția anumitor tipuri de cancer de stomac și de intestin. Acesta poate preveni și hipertensiunea. Alături de curcuma, usturoiul te va ajuta să întărești sistemul de protejare al sistemului tău digestiv.

 

Partenerul sănătos al curcumei – varza

 Varza sub toatele formele sale este un aliment foarte sănătos. Oricum ai prepara-o, vine cu o rezervă de vitaminele B9. Bogată în substanțe antioxidante varza este extrem de interesantă în prevenirea anumitor tipuri de cancere. Alături de curcuma, varza poate să trateze și ulcerul.

 

Partenerul sănătos al curcumei – peștele gras

 Peștele gras este o sursă de zinc și de omega 3. Alături de curcuma, somonul de exemplu, este un excelent protector cardiac și este un super aliment pentru ca imunitatea ta să fie mărită iarna.

 

Partenerul sănătos al curcumei – puiul

 Carnea de pui este o carne foarte sănătoasă. Este și slabă- un gram de grăsime saturată pentru 100 de grame și este și bogată în vitamina B.

 Alături de curcuma, puiul devine un aliment extrem de util pentru a controla colesterolul dar și consumul de grăsimi. Și mai ai și un bonus sau avantaj la îndemână-se poate găti extrem de ușor.

 

Partenerul sănătos al curcumei - ceaiul verde

 Beneficiile ceaiului verde sunt multiple. Ceaiul verde este cel care oxidează grăsimile și cel care te ajută să slăbești. Este și antioxidant, previne bolile inimii, este antibiotic și poate să reducă și tensiunea arterială. Alături de curcuma, ceaiul verde este de opt ori mai eficient pentru a preveni anumite tipuri de cancer. De consumat deci fără moderație.

 

Categorie: