Ingrediente perfecte pentru a te menține în formă

 

Gustarea este un moment foarte important al zilei.

ingrediente perfecte pentru a te mentine in forma

 Gustarea luată fie singur/ă sau împreună cu alții, cu familia, cu prietenii sau cu copiii, se poate transforma foarte repede într-un moment foarte plăcut și convivial. Nu prea contează vârsta, cu toții avem nevoie la un moment dat să ne regăsim energia în cursul zilei. Dar pentru ca o gustare să fie reușită, trebuie să faci cele mai bune alegeri pentru ca foamea să se calmeze și pentru a fi siguri că te menții în formă și că silueta nu este afectată.

 

Hidratarea

 Nu bei destule lichide în timpul zilei? Gustarea poate să fie un moment ideal pentru a te hidrata. Sub formă de apă plată sau puțin gazoasă, de ceai sau chiar de cafea, fără să abuzezi de ea, ai de unde alege pentru a te hidrata cât mai bine. Vei vedea că după ce ai terminat gustarea vei fi mult mai hidratat/ă dar și mai concentrat/ă pentru a continua treburile zilnice.

 

Aportul de vitamine și de fibre

 Atunci când nu ai mult timp, o simplă banană este mai mult decât suficientă. Sau mai poți miza pe un suc de fructe care nu conține zahăr, cum ar fi mărul de exemplu. Mai poți consuma un compot, struguri sau felii de pepene galben. Dar nimeni și nimic nu te împiedică să dai dovadă de creativitate preparând un baton de cereale cu prune uscate, cu caise uscate, cu miere și cu alune. Dacă ai timp, mai poți prepara și unele sucuri smoothie pe bază de fructe sau de legume fără să adaugi în el zahăr.

 

Energia

 Alimentele care sunt pe bază de cereale vin cu energia necesară unui efort fizic sau intelectual. Pot fi consumate sub formă de pâine integrală, turtă dulce, clătite presărate puțin cu zahăr sau biscuiți foarte puțin dulci, cu cereale, fulgi de ovăz ce se pot consuma cu brânză sau cu lapte.

 

Calciu și proteine

 Proteinele sunt indispensabile pentru creștere și pentru menținerea capitalului muscular. Calciul este cel care permite o dezvoltare osoasă armonioasă. Compensează o pierdere osoasă din timpul menopauzei. Poți consuma un bol cu lapte natur sau cu ciocolată, un iaurt slab…

 Poți consuma și un lapte vegetal care este bogat în mineral, vitamine, calciu și acizi grași nesaturați. iaurturile de băut naturale sau aromatizate sunt și ele o bună opțiune pentru o gustare sănătoasă.

Categorie: