Obiceiuri de evitat în timpul mesei

 

4 proaste obiceiuri de evitat în timpul mesei

obiceiuri de evitat in timpul mesei

 Degeaba ai un meniu echilibrat, o bună igienă de viață, o activitate fizică regulată dacă ai și un obicei prost sau mai multe care îți pot ruina toate eforturile.

 De fapt, există o mulțime de eforturi pe care ar trebui să le lași deoparte dacă vrei să ai grijă cu adevărat de tine și de sănătatea ta. Este nevoie de foarte puțin pentru ca organismul tău să fie dat peste cap. Și atunci când vorbim despre alimentație în timpul mesei trebuie să fii cea mai atentă. Iată însă care sunt obiceiurile la care trebuie să ai grijă și de care trebuie să scapi cu orice preț.

 

Fără sare

 Nu nu, nu îți cerem să renunți de tot la sare deoarece acest lucru este imposibil. Dar trebuie să încerci să înlături orice tentație, înlăturând sarea de pe masă. Cu siguranță că ai pus sare și condimente în felurile de mâncare așa cum ai vrut atunci când le-ai preparat, dacă vei ține sarea pe masă te va tenta să o mai folosești. Și știi foarte bine că sarea este nocivă pentru corp și sănătate dacă se consumă în exces. Pe de o parte este nocivă pentru inimă și pentru tensiunea arterială și pe de altă parte, studiile au demonstrat că poate fi și cancerigenă.

 

Stai departe de distracții

 Atunci când mănânci este foarte important să stai departe de televizor sau de orice altă sursă de distracție. Corpul are nevoie să se concentreze asupra conținutului farfuriei pentru a pune în mișcare diferitele procese de digestie, de ingestie, etc. Nu trebuie deci să îți distragi metabolismul de la cea mai importantă funcție a sa deoarece îți vei dezechilibra organismul și vor apărea probleme la nivel digestiv și la menținerea siluetei.

 

Nu mânca prea repede

 Mâncatul pe fugă, în viteză este un obicei de care trebuie să scapi cât mai repede. Și chiar dacă mănânci ceva mai sănătos, fără zahăr, sare sau grăsimi, metabolismul tău nu suportă să mănânci într-un ritm prea rapid.

 Fă-ți timp pentru a mesteca așa cum trebuie alimentele pentru ca sistemul tău digestiv să aibă o muncă cât mai ușoară. Trebuie să savurezi fiecare preparat. În așa fel încât corpul tău să aibă timp să analizeze tot ceea ce consumi.

 

Apă

 Trebuie să bei apă cu 30 de minute înainte de a mânca. Nu trebuie să te hidratezi în timpul mesei sau în ora ce urmează deoarece vei perturba procesul digestiv.

Categorie: