Plante de evitat atunci când iei medicamente

 

Plantele pe care trebuie să le eviți atunci când iei medicamente

plante de evitat atunci cand iei medicamente

 Remediile naturale uneori reprezintă un pericol pentru sănătate. Și asta din cauza faptului că medicamentele nu fac întotdeauna casă bună cu plantele. În acest articol îți spunem care sunt acestea.

 

Curcuma

 Curcuma, principalul ingredient din curry are o mulțime de virtuți pentru domeniul sănătății. Te ajută să lupți contra cancerului de colon, reduce durerile cauzate de artrită dar este foarte bun și pentru a stimula creierul. Dar trebuie să îl eviți dacă faci un tratament cu auto-coagulante deoarece s-ar putea ca acesta să interacționeze cu warfarina, fapt ce duce la riscul măririi sângerărilor.

Cu ce poți înlocui Curcuma:

 In caz de artrită trebuie să bei sucuri bogate în antioxidanți cum ar fi sucul de vișine, de struguri sau de rodie.

 

Mușețelul

 Utilizat mai ales pentru a trata o migrenă dar și durerile legate de reumatism, mușețelul este o plantă care poate încetini coagularea. Deci trebuie să îl eviți dacă consumi anticoagulante. Trebuie să fii foarte atent și dacă ești alergică la anumite plante cum ar fi păpădia de exemplu.

Cu ce poți înlocui Mușețelul:

 Dacă suferi din cauza migrenelor poți pune la fiert rozmarin din care să prepari o infuzie. Acoperă -ți capul cu un prosop și inhalează apoi vaporii cât de mult timp poți.

 

Lemnul dulce 

 Lemnul dulce se recomandă cel mai adesea pentru a se trata arsurile gastrice. Dar nu se recomandă deloc în cazul în care suferi din cauza hipertensiunii arteriale. Mai ales dacă acest tratament conține și un diuretic. Atunci când acesta se combină cu lemnul dulce poate provoca o cădere vertiginoasă la nivelul potasiului, indispensabil pentru contracția mușchilor.

Cu ce poți înlocui Lemnul dulce:

 Pentru a trata arsurile de stomac, cel mai bine ar fi să consumi un ceai de ghimbir.

 

Sunătoarea

 Numeroasele depresii legate de un eveniment mai traumatizant: deces, ruptură, pierderea locului de muncă, etc. sunt cauzate și de un deficit de serotonină. Sunătoarea este cea care favorizează producția de serotonină și care poate ameliora simptomele. Dar trebuie să o eviți cu orice preț mai ales dacă iei deja anti-depresive. Sunătoarea, combinată cu astfel de medicamente poate cauza niște efecte secundare grave, mai ales o supra acumulare de serotonină în creier.

Cu ce poți înlocui Sunătoarea:

 Sunătoarea o poți înlocui cu unele suplimente alimentare pe bază de uleiuri de pește. Acizi grași esențiali omega 3 contribuie și ei la o mai bună dispoziție.

Categorie: