Ceaiul de codite de cirese

 

Ceaiul de codițe de cireșe, remediu de sezon

Ceaiul de codite de cirese

 Vara este anotimpul fructelor și a plantelor. Toate fructele se coc pentru ca gospodinele cu mâini iscusite și rețete negreșite, să prepare din acestea fel de fel de dulcețuri și compoturi pentru anotimpul rece și nu numai. De asemenea, plantele pe care le culegem pentru ceaiuri în această perioadă sunt foarte bune pe timp de iarnă și nu numai. Ceaiul de codițe de cireșe este un remediu de sezon cu foarte multe beneficii pentru sănătate, având îndeosebi proprietăți diuretice. Sezonul cireșelor este momentul propice în care puteți prepara acest ceai. Să nu cumpărăm fructele numai pentru a le face dulceață sau compot, sau pentru a le consuma crude. Să luăm și codițele care sunt minunate și o sursă grozavă de sănătate pentru organismul nostru. Ceaiul de codițe de cireșe este un remediu naturist binecunoscut.

 

Ce proprietăți au cozile de cireșe?

 Codițele de cireșe au în jur de 5 cm lungime, o culoare brun-verzuie, cu un miros caracteristic și un gust cât se poate de amar. Cozile de cireșe conțin săruri de potasiu, saponine, cu proprietăți expectorante și depurative, flavonoide, cu proprietăți antioxidante și diuretice, și taninuri, cu efect antitoxic și antiseptic.

 

Ce tratează ceaiul de codițe de cireșe?

 Ceaiul de cozi de cireșe tratează infecțiile urinare îndeosebi, având proprietăți diuretice, efecte antiinflamatoare și antiseptice. Tot ceaiul de codițe de cireșe este un calmant minunat în cazul durerilor provocate de litia aurică, de infecțiile sau colicile renale.

 

Cum se prepară ceaiul de codițe de cireșe?

 Codițele de cireșe se aleg, se apală, și se pun la fiert – un pumn de cozi la un litru de apă clocotită. Se lasă să fiarbă vreme de jumătate de oră, și apoi să se răcească. Se strecoară și se îndulcește puțin cu miere. Se consumă călduț, câte patru căni (maxim) pe zi.