Scapa de puncte negre

 

Scapa in mod natural de puncte negre

scapa de puncte negre

 Esti in cautarea unei solutii naturale si eficiente impotriva suparatoarelor puncte negre? Punctele negre afecteaza atat tinerii ce sufera de acnee in perioada adolescentei cat si adultii cu pielea grasa. Partile cele mai expuse sunt fruntea, nasul si barbia (faimoasa zona T in care activitatea glandelor sebacee este mai importanta. Punctele negre sunt niste comedoane deschise.

 

Ce este un comedon?

 Un comedon reprezinta o acumulare de materie grasa (sebum) si de celule moarte care obstrueaza porii. In momentul in care un comedon este inchis, apare punctul alb. Cand este deschis, acumulare de sebum se oxideaza in contact cu aerul si isi schimba culoarea: devine negru.

 

Cum scapam de punctele negre ?

 O metoda eficienta de a scapa de punctele negre fara a lasa urme este baia cu aburi. Iata care sunt produsele cosmetice pe care trebuie sa le folosesti pentru a asigura o eliminare perfecta a punctelor negre.

 Spala-ti tenul cu Sapun de Alep 35% si clateste cu apa calduta. Acest sapun este compus in totalitate din uleiuri vegetale: ulei de masline 65% si 35% ulei de dafin. Nu folosi sapunuri ce contin grasimi animale deoarece acestea au tendinta sa obstrueze porii. Uleiul de masline hraneste si catifeleaza. Uleiul de dafin restabileste filmul hidrolipidic al protectiei asupra pielii ceea ce este important pentru evitarea stimularii glandelor sebacee. Pe de alta parte, Sapunul de Alep poseda proprietati antiseptice si cicatrizante benefice tratarii acneii si purificarii comedoanelor. Sapunul de Alep este recomandat impotriva acneii, eczemei, psoriazisului. Este un sapun natural care are urmatorul avantaj: nu agreseaza pielea si combate uscarea acesteia.

 Fa un masaj lejer pe toata suprafata pielii cu ulei de argan pentru catifelarea pielii si deschiderea porilor. Uleiul de argan biologic este bogat in Vitamina E, Omega 6, steroli, polifenoli, Vitamina C. Uleiul de argan poseda proprietatea de a hrani, hidrata si catifela pielea. Are si proprietati antioxidante si de regenerare a pielii.

 Intr-un bol cu apa fiarta introdu 4-5 picaturi de ulei esential de salvie. Pune recipientul pe o masa in asa fel incat vaporii ascendenti sa actioneze asupra porilor tenului. Pentru un rezultat optim, acopera-ti capul cu un prosop mare. Ramai in aceasta pozitie timp de 5 minute.

Uleiul esential de salvie are proprietati antiseptice asupra porilor si regleaza secretia de sebum.

 Aplica un gel astringent pe baza de menta pentru inchiderea porilor. Acest tip de gel este reimprospatant si contribuie la inchiderea porilor dilatati de caldura. Menta are proprietati antibacteriene.