Scapa de matreata

 

Scapă de mătreață în mod natural

scapa de matreata

 Mătreața este o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane în ziua de azi, bărbați și femei, tineri și bătrâni deopotrivă. Desigur, această afecțiune are și cauze bine stabilite și necesită o atenție deosebită din partea noastră deoarece efectele acestei afecțiuni sunt foarte supărătoare. Situațiile jenante ce pot apărea datorită mătreței nu sunt puține și cele mai bune soluții nu sunt nicidecum șampoanele anti-mătreață și soluțiile foarte scumpe pe care le putem găsi cu ușurință în farmacii, ci remediile naturale sunt ideale.

 

Ce este mătreața?

 Mătreața este o afecțiune ce se manifestă prin apariția unor cojițe de culoare albă pe scalp și pe păr, lucru inestetic. Cauzele apariției mătreței sunt din cele mai diverse, așadar aceasta poate fi produsă din cauza pielii uscate ce se cojește ușor, din cauza pielii grase a scalpului, iar afecțiunea poartă denumirea de dermatită seboreică, sau din cauza unei infecții cu ciuperca malassezia.

Așadar, mătreața nu cere un remediu universal, un șampon care să ne scape definitiv de mătreață. Ci în funcție de cauzele mătreței trebuiesc găsite soluții. Așadar, pentru pielea uscată și dermatita seboreică se recomandă uleiurile vegetale, sub formă de mască, aplicate pe părul umed sau uscat, spre exemplu uleiul de jojoba, de germeni de grâu sau de sâmburi de struguri. De asemenea, pentru pielea iritată se recomandă ceaiul de mușețel aplicat direct pe scalp, iar pentru mătreața provocată de ciuperca malassezia cea mai bună soluție este clătirea cu un amestec de oțet și apă a părului.

 

Remedii naturiste împotriva mătreței

 Există mai multe metode de a trata mătreața în mod natural. Astfel, aloe vera face minuni în ceea ce privește eliminarea mătreții și gelul de aloe vera se poate aplica cu ușurință pe păr și se recomandă masajul delicat. Această mască cu aloe vera se lasă să acționeze vreme de un sfert de oră, după care se clătește părul. De asemenea, ceaiul de mușețel este foarte bun penru tratarea mătreței în mod natural. Cu ajutorul ceaiului de mușețel puteți obține reflexii aurii ale părului dumneavoastră, și îl puteți face să pară mai strălucritor și mai plin de vitalitate. După fiecare spălare, clătiți-vă cu un litru de ceai de mușețel, obținut prin infuzie, din cinci lingurițe rase. Ceaiul de mușețel nu numai că va da strălucire părului dumneavoasră, ci este bun și împotriva mătreței și a efectelor părului uscat și deteriorat. Infuzia din 40 de grame de flori de levănțică la un litru de apă clocotită se foloșeste la clătirea părului, îndepărtând mătreața și ajutând la oprirea căderii părului. Ceaiul verde are proprietatea de a crește vitalitatea părului, de a reduce mătreața și de a ameliora problemele cauzate de părul gras. Folosiți un litru de ceai verde (preparat sub formă de infuzie cu cinci lingurițe de plantă) pentru a vă clăti părul după fiecare spălare. Menta ajută părul să se regenereze mai repede, face firul de păr mai puternic și de asemena, combate mătreața și ajută părul să crească mai repede. După fiecare spălare a părului, este indicată clătirea cu ceai de mentă concentrat, obținut prin infuzare. De asemenea, infuzia cu cimbru sau infuzia de coji de ceapă sunt remedii excelente pentru a înlătura mătreața în mod natural.