Ghimbirul, aliment și medicament

 

Ghimbirul

ghimbirul aliment si medicament

 Ghimbirul este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca fiind un aliment, un medicament, și un afrodisiac cu efecte minunate asupra organismului. Ghimbirul este folosit și în prepararea mâncărurilor, a diverselor băuturi, spre exemplu poate fi folosit pentru a prepara o limonadă răcoritoare, ghimbirul previne și tratează multe afecțiuni, dar are și proprietăți afrodisiace, lucru mai puțin cunoscut în ziua de azi. La noi în țară ghimbirul nu a cunoscut un succes fulminant la fel ca alte plante, însă se află în lista preferințelor. Ghimbirul conține numeroase substanțe și compuși care au fiecare un anumit efect benefic pentru organism.

 

Ghimbirul, remediu naturist – aliment și medicament

 Ghimbirul are nenumărate efecte terapeutice, dar este și foarte plăcut la gust. Ca și aliment, în bucătărie, ghimbirul se folosește ca și condiment, și este poate unul din cele mai valoroase condimente din întreaga lume. De asemenea, ghimbirul este folosit sub formă de felii sau ras, în stare naturală, proaspătă, având o aromă bogată, dulce, caldă, care inundă simțurile. Ghimbirul are reale virtuți tonifiante, fiind o plantă afrodisiacă, chiar dacă este consumată numai în mâncare.

Dar ghimbirul poate fi găsit și sub formă uscată, de pulbere maronie sau albă. Gătirea ghimbirului face ca acesta să își mai piardă din aromă dar și din proprietăți, și are întrebuințări multiple, la supe, preparate cu carne, la deserturi, băuturi sau la sosuri. Ghimbirul este un medicament miraculos, având proprietăți binecunoscute de combatere a febrei, a stărilor de greață și a durerilor. De asemenea, ghimbirul este folosit în ziua de azi și în cosmetică. Printre proprietățile benefice ale ghimbirului enumerăm și faptul că această plantă combate stările de oboseală, este vasodilatator, revigorant, activând circulația periferică, de asemenea are proprietăți antitumorale prevenind și ajutând la eliminarea cancerului. Mai mult decât atât, ghimbirul previne riscul formării unor cheaguri de sânge la nivel cerebral, dar și previne afecțiunile cardiovasculare, având un efect liniștitor și calmant. Durerile de stomac, de ficat, balonările, nivelul ridicat al colesterolului, bolile de inimă, răcelile, sinuzitele, astmul, stările de vomă, răul de apă sau de mare, toate se tratează cu ajutorul ghimbirului.

 

Ghimbirul – afrodisiac vegetal puternic

 Ghimbirul face parte din categoria afrodisiacelor vegetale puternice, având efect foarte puternic. Așadar, ghimbirul are efectul pastilei de Viagra, fiind folosit la prepararea multor pilule și prafuri naturiste ce ajută la îmbunătățirea performanțelor sexuale. această plantă foarte aromată este de un real ajutor persoanelor ce suferă de tulburări sexuale sau de afecțiuni ale aparatului genital. Mai mult decât atât, ghimbirul îmbunătățește circulația sangvină a organelor sexuale. ceaiul de ghimbir este foarte util în tratarea afecțiunilor aparatului genital sau afecțiunilor sexuale. ceaiul de ghimbir se prepară din câteva feliuțe de ghimbir peste care se toarnă apă clocotită, sub formă de infuzie, și se poate îndulci cu un pic de miere. Pentru un efect afrodisiac mai puternic, se poate adăuga în ceaiul de ghimbir și scorțișoară, cardamon, nucșoară și rozmarin. Ghimbirul este un afrodisiac vegetal foarte folosit și foarte accesibil, chiar și la noi în țară. Ghimbiul poate schimba dispoziția psihică și emoțională, și deci acționează asupra libidoului. Așadar ghimbirul înlătură starea de oboseală, plictiseală, moleșeală, și pentru a prepara un afrodisiac bun, se folosește rădăcină de ghimbir amestecată cu miere, cardamon, plante aromatice și scorțișoară. Această plantă are menirea de a revigora organismul și de a trezi la viață simțurile.

 

Efecte secundare ale ghimbirului

 Consumul de ghimbir nu generează în general efecte secundare neplăcute. Ghimbirul este o plantă deosebită care aduce numeroase beneficii asupra organismului dar este bine să consultați totuși un medic atunci când doriți să începeți o cură cu ghimbir. Tincturile și pulberea de ghimbir, precum și ceaiul, nu pot fi folosite decât în cantitățile indicate pe prospect. De asemenea, dacă aveți afecțiuni ale stomacului sau ale plămânilor, consumul de ghimbir nu este foarte indicat.