Lemnul dulce

 

Lemnul dulce te ajuta sa te pastrezi sanatos

lemnul dulce

 Lemnul dulce reprezinta o solutie naturala savuroasa si utila pentru a te pastra sanatos. Cunoscut sub denumirea stiintifica de Glycyrrhiza glabra L, aceasta planta apartine familiei fabaceelor, putand atinge o inaltime de 100-150cm. Lemnului dulce ii sunt atribuite unele proprietati curative importante precum o actiune anti-inflamatorie puternica, puterea de a regla aciditatea gastrica si multe altele pe care le vei descoperi in cele ce urmeaza.

 

Proprietatile curative ale lemnului dulce

 In caz de hipertensiune arteriala, te sfatuim sa eviti lemnul dulce. Lemnul dulce este eficient in caz de hipotensiune datorita glicirizinei, o substanta prezenta in lemul dulce care creste presiunea arteriala de baza.

 Lemnul dulce are o actiune anti-inflamatorie datorata flavonoidelor continute. De aceea, lemnul dulce este extrem de util impotriva tusei si durerilor de gat.

 Lemnul dulce confera rapid senzatia de satietate. De aceea, este extrem de utila persoanelor care se afla la dieta.

 Lemnul dulce are un efect antiviral datorita glicirizinei continute, capabile sa blocheze infectiile. Lemnul dulce are un efect emolient si expectorant ceea ce il face un remediu eficient impotriva astmului si tusei seci.

 Lemnul dulce este recunoscut datorita actiunii laxative determinata de prezenta manitolului, un zahar capabil sa contracareze constipatia, atragand apa in instestine si facilitand golirea colonului.

 Aceasta planta medicinala este in egala masura un antioxidant natural, continand o multime de flavonoide care combat radicalii liberi si ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare.

 

Lemnul dulce mai este recomandat in caz de:

 - Tulburari ale sistemului respirator;

 - Infectii virale;

 - Dispepsie;

 - Insuficienta suprarenala;

 - Probleme cu ficatul sau cu stomacul;

 - Alergie la polen;

 - Boli dermatologice;

 - Sindrom premenstrual;

 - Afte;

 - Gastrita cronica;

 - Dureri de gat, amigdalita, tuse;

 - Artrita si dureri reumatismale;

 - Stimulare imunitara;

 - Nivel ridicat de colesterol;

 - Gingivita si carii dentare;

 - Epuizare;