Terapii naturiste pentru imbunatatirea memoriei

 

Terapii naturiste pentru imbunatatirea memoriei

terapii naturiste pentru imbunatatirea memoriei

 Cine oare nu isi doreste o memorie mai ascutita? Secretele unei memorii bune se afla chiar in fata noastra, remediile naturiste constand in principal intr-o alimentatie mai buna si sanatoasa. Fie ca suntem la scoala, la facultate sau dorim pur si simplu sa ne exersam memoria invatand o limba straina, antrenarea gandirii este foarte eficienta atunci cand urmam o dieta echilibrata si bogata in alimente care ajuta imbunatatirea memoriei.

 Inainte de a trece in revista cateva terapii naturiste eficiente pentru imbunatatirea memoriei, este important de stiut ca gandirea umana se poate adapta schimbarii chiar si la o varsta mai inaintata, capacitatea creierului de a raspunde la stimulii din exterior fiind nemaipomenita.

 Asadar, care sunt metodele naturiste prin care ne putem imbunatati memoria?

 In primul rand, cei mai importanti factori in acest proces sunt combinatia de alimentatie sanatoase, exercitii fizice si odihna.

 

Exercitiile fizice

 Exercitiile fizice sunt importante pentru creierul uman deoarece acestea sporesc oxigenarea tesuturilor, reducand astfel riscul de a dezvolta anumite boli care pot afecta si creierul. De asemenea, prin sport, reducem riscul de a ne pierde memoria sau de a dezvolta tulburari mentale.

 

Odihna

 Odihna este de asemenea importanta. Suprasolicitarea organului gandirii nu este deloc indicata, deci cele 7-8 ore de somn in fiecare noapte sunt esentiale sanatatii noastre mintale.

 

Alimentatia

 Cel de-al trilea factor important care ne ajuta sa avem o memorie mai buna este alimentatia. O alimentatie sanatoasa este foarte importanta, lucru cunoscut de catre toata lumea, dar iata cateva alimente care ne ajuta in mod special sa ne imbunatatim gandirea: alimente bogate in omega 3, legumele si fructele, cafeaua si ceaiul verde sau de menta.

 

Alimente bogate in acizi grasi omega 3

 Acest grup de alimente stimuleaza buna functionare a creierului. Tot mai multe studii demonstreaza cum alimentele ce contin acizi grasi ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Deci, un sfat bun pentru imbunatatirea memoriei este sa consumati cat mai multa carne de peste, sau macar o data pe saptamana, pentru a simti efectele benefice.

 

Legumele si fructele

 Fructele si legumele sunt alimentele ce contin cele mai multe vitamine, minerale si alte substante nutritive foarte necesare organismului uman. Creierul nu face exceptie, pana si organul gandirii are mare nevoie de a asimila aceste substante. Legumele verzi sunt cele mai indicate pentru imbunatatirea memoriei, salata verde, broccoli, spanacul si arugula iar in cazul fructelor, cele mai eficiente pentru procesul de gandire se dovedesc a fi bananele, pepenii, afinele si ananasul.

 

Cafeaua

 Desi multe persoane sunt convinse ca efectele cafelei sunt nocive, consumul moderat de cafea nu poate avea decat efecte benefice asupra organismului. Cafeaua ne ajuta sa ne imbunatatim memoria pe termen scurt, dar si memoria vizuala. De asemenea, consumul moderat de cafea este si el benefic pentru prevenirea bolii Alzheimer.

 

Ceaiul verde si ceaiul de menta

 Ceaiul de menta este binecunoscut pentru proprietatea de a ne ajuta sa ne concentram. Ceaiul verde este de asemenea benefic, deoarece ajuta la protejarea celulelor creierului. Asadar, daca sunteti tentati sa consumati o cana de ceai, seara, alegeti ceaiul de menta, iar dimineata, datorita continutului de teina, pe cel verde.