6 remedii naturiste contra căderii părului

Care sunt cauzele căderii părului?

6 remedii naturiste contra căderii părului Căderea părului este o problemă suferită nu doar de bărbați. Nu există un remediu universal sau „leac miraculos” pentru căderea părului.

 În loc să vă bazați pe promisiunile dubioase făcute de producătorii unor produse, este mai logic să vizitați mai întâi un dermatolog și să ajungeți la cauzele căderii părului, astfel încât să le puteți trata în mod specific. Diverse substanțe naturale și accesibile pot completa tratamentul medical sau pot ajuta în absența unui diagnostic precis.

 Căderea părului tratabilă din punct de vedere medical este adesea masivă și evidentă, deși cauza nu este întotdeauna ușor de determinat. Între factorul declanșator și căderea părului, de obicei sunt săptămâni sau chiar luni în care creșterea părului încetinește, devine mai fină și părul cade din ce în ce mai mult. Unele cauze pot fi descoperite de medic folosind o probă de păr și scalp, altele nu pot fi clar determinate.

 Cele mai frecvente cauze legate de boală includ următoarele:

 - Tulburările autoimune (pierderea părului se produce în zonele circulare)

 - Tulburările metabolice congenitale (doar în primii ani de viață)

 - Un nivel ridicat de dihidrotestosteron (pierderea părului este ereditară, și în cazul femeilor)

 - Hipertiroidism (piele uscată, păr uscat și fragil cabello)

 - Hipotiroidism (piele caldă și umedă, păr subțire și fin)

 - Deficiență de fier (absorbția insuficientă a fierului sau pierderi de sânge)

 - Deficiență de nutrienți datorită dietei sau medicamentelor pentru scăderea colesterolului și subțierea sângelui sau împotriva acneei, precum și a beta-blocantelor împotriva hipertensiunii arteriale.

 - Schimbări hormonale (sarcină, administrare de pilule, menopauză)

 - Infecții sau alte boli ale pielii (eczeme, psoriazis, infecții fungice)

 - Stres fizic, stres psihologic sau ambele.

 Prea multă îngrijire și coafare a părului pot contribui, de asemenea, la o sănătate precară și la căderea părului. Nu se recomandă coafuri foarte strâmte, uscarea excesiv cu foehnul sau placa de păr, colorarea chimică sau ondularea permanentă.

 

                 Remedii naturiste contra căderii părului

 În funcție de cauză, terapia medicală împotriva căderii părului poate fi susținută, de exemplu, cu remedii antiinflamatoare, hrănitoare sau revitalizante. Dacă nu există o cauză medicală evidentă, merită încercate diverse remedii pentru căderea părului. Este necesară puțină răbdare, deoarece durează săptămâni sau luni până când părul existent devine mai puternic sau crește părul nou.

1. Masajul părului

 Un masaj al capului nu este doar plăcut și are un efect relaxant asupra întregului corp, ci poate contracara și căderea excesivă a părului. Presiunea ușoară stimulează circulația sângelui către scalp. Acest lucru îl întărește și asigură un aport mai bun de substanțe nutritive la rădăcini. În loc de masajul clasic al capului, părul și scalpul pot fi stimulate cu o periaj regulat și delicat cu o perie naturală. Această periere poate înlocui complet alte rutine mai agresive.

2. Uleiurile esențiale

 Uleiurile esențiale pot fi utilizate în mai multe moduri în îngrijirea corpului și pot fi, de asemenea, utile pentru căderea excesivă a părului. Uleiurile esențiale care sunt utilizate pentru a combate căderea părului sunt următoarele:

 - Uleiul de lavandă

 - Uleiul de mentă

 - Uleiul de rozmarin

 - Uleiul de salvie

 - Uleiul de cimbru

 - Uleiul de lemn de cedru

 Pentru a le aplica, amestecați pur și simplu două până la trei picături de ulei esențial cu o lingură de ulei de bază (de exemplu, ulei de nucă de cocos, ulei de avocado, ulei de măsline, ulei de semințe de struguri sau ulei de migdale) și masați ușor în scalp.

3. Uleiul de rădăcină de brusture

 Cu efectul său antiinflamator, uleiul de rădăcină de brusture s-a dovedit a fi un bun suport natural împotriva căderii părului. Uleiul obținut din rădăcinile plantei poate fi masat pe scalp și are un efect regenerant.

4. Aloe vera

 Aloe vera este, fără îndoială, una dintre cele mai versatile și benefice plante pentru îngrijirea corpului și poate fi folosită și pentru a contracara căderea părului. Ingredientele active din gelul de Aloe vera hidratează pielea și părul și au un efect calmant și echilibrant asupra scalpului iritat. Pentru a profita la maximum de el, aplicați gelul din frunza însăși, masându-l bine în scalp (la îndepărtarea gelului, aveți grijă să îndepărtați straturile exterioare, deoarece acestea sunt iritante). De asemenea, puteți găsi gelul de origine organică gata de aplicat în magazinele cu produse naturiste.

5. Cafeina

 Tonicul pentru păr și șampoanele cu cofeină sunt remedii cunoscute pentru căderea părului. În loc să cumpărați un produs scump, puteți obține efectul stimulării circulației sângelui cu un preparat de casă: amestecați aproximativ 3-4 linguri de zaț de cafea (sau mai mult dacă aveți un volum mare de păr) cu apă pentru a forma o pastă și răspândiți-o prin păr. Este important să vă masați și scalpul cu el, astfel încât cofeina să pătrundă până la rădăcini. Lăsați acest balsam pornit cel puțin zece minute și apoi clătiți bine. Folosiți-l în mod regulat.

6. Tinctura de urzică

 Urzica și-a dovedit eficiența ca plantă medicinală împotriva căderii părului. Principiile sale active contracarează inflamația și stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului. Pentru a face acest lucru, cumpărați tinctură de urzică, amestecați-o în părți egale cu apă și masați-o în scalp. Tinctura poate fi utilizată și intern, luând 20 de picături direct sau amestecate cu o apă sau ceai de trei ori pe zi.

Dieta contra căderii părului

 La fel ca îngrijirea pielii din interior spre exterior, o dietă echilibrată poate susține și o creștere sănătoasă a părului. Sunt recomandate în special alimentele antiinflamatoare, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

 Nucile și arahidele oferă vitamina B7 (biotină), unul dintre cei mai importanți nutrienți în îngrijirea părului. Leguminoasele și cerealele integrale oferă alte vitamine B esențiale pentru păr.

 Dacă doriți o doză suplimentară din aceste vitamine și minerale, puteți consuma drojdie de bere. Alimentele foarte procesate și cu zahăr ar trebui evitate pe cât posibil, de dragul părului și al sănătății generale.