Shake de sfeclă roșie contra anemiei

 

Sucul de sfeclă roșie: o comoară pentru sănătate

Shake de sfeclă roșie contra anemiei Unul dintre sucurile detoxifiante prin excelență este sucul de sfeclă roșie. Acest suc este o sursă bogată de minerale, vitamine și antioxidanți care purifică organismul și ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi.  Sucul de sfeclă roșie este o băutură puternică ce combate senzația corp greu și umflat, contribuie la curățarea ficatului, combate retenția de lichide și îmbunătățește capacitatea organismului de a arde grăsimile corporale în exces. În plus, sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale anticancerigene.

Ce este anemia?

 Anemia reprezintă o alterare a compoziției sângelui care are o cantitate de globule roșii și din această cauză, sângele nu poate repartiza suficient oxigen în organe, sisteme și țesuturi.

 Anemia este o afecțiune a sângelui care poate provoca o întreagă listă de probleme de sănătate.  Anemia nu este provocată doar de o dietă dezechilibrată, ci și de unele obiceiuri din viața cotidiană, precum și de unele atitudini emoționale nefavorabile care influențează carențele sau absorbția necorespunzătoare a nutrienților, ceea ce va provoca slăbirea tuturor sistemelor, organelor, țesuturilor și celulelor din corp. Aceste consecințe care pot fi dificil de vindecat dacă nu se iau din timp măsurile corespunzătoare.

 

Atenție la suplimentele cu fier

 Înainte de a lua suplimente cu fier, în special dacă am decis aceasta fără să avem o prescripție medicală, trebuie să luăm în considerare faptul că acest suplimente pot determina tulburări stomacale, inclusiv gastrită și alt tip de leziuni digestive, deoarece fierul pur este foarte oxidant.

 Dacă luați totuși suplimente cu fier, cel mai recomandat este să le luați împreună cu vitamina C, care va echilibra efectele lor negative asupra aparatului digestiv.

 În acest articol vă propunem o modalitate de a consuma fier care nu va afecta sistemul digestiv și pe care organismul îl va asimila în mod mult mai eficient.

 Alimentele care trebuie să fie evitate în anemie sunt: făina și zahărul rafinat, produsele de patiserie, băuturile carbogazoase, sucurile pasteurizate, mâncarea procesată de tip fast-food, mezelurile, cerealele rafinate, în general acele produse care se găsesc în localurile cu autoservire deoarece sunt foarte procesate și conțin aditivi și coloranți alimentari, potențiatori de gust, conservanți și alte substanțe artificiale.

 În acest articol vă prezentăm un shake delicios de sfeclă care este foarte bogat în fier, fiind excelent pentru prevenirea și combaterea anemiei într-un mod simplu și natural.

 

Shake de sfeclă roșie contra anemiei

 Shake-ul de sfeclă pe care vi-l propunem în acest articol se remarcă datorită culorii sale roșu intens și conținutului său bogat în nutrienți, care ne ajută la combaterea anemiei, dar și a altor deficite nutriționale.

 Shake-ul de sfeclă are un conținut bogat în fier și în acid folic, însă este bogată și în vitaminele B, C, potasiu și caroteni.

 Avantajul de a consuma acest shake la micul dejun este acela că vom consuma și multe alte ingrediente benefice pentru combaterea anemiei. Astfel, vom obține o băutură cu gust dulce și delicios care ne va oferi o mulțime de nutrienți benefici. Acestui shake îi putem, adăuga de exemplu, lămâie, deoarece vitamina C, așa cum am menționat anterior, ne ajută să asimilăm și mai bine fierul, dar și ceilalți nutrienți.

 Vom include în acest shake de sfeclă roșie și alte ingrediente foarte bogate în fier, precum polen, frunze uscate de urzică, semințe de floarea soarelui și gemeni de lucernă.  De asemenea, mărul îi va da un gust excelent acestui shake, iar uleiul de măsline ne va ajuta să asimilăm mai bine vitaminele din toate ingredientele.

 

             Cum se prepară shake-ul de sfeclă roșie?

 Pentru a prepara acest shake avem nevoie de următoarele:

Ingrediente:

 - O rădăcină și două sau trei frunze de sfeclă roșie

 - O linguriță de urzică uscată (5 g)

 - O linguriță de polen măcinat (5 g)

 - Un pumn de germeni de lucernă

 - Un măr

 - O lingură cu semințe de floarea soarelui crude (14 g)

 - Sucul de la o jumătate de lămâie

 - O lingură cu ulei de măsline extravirgin (14 g)

Preparare:

 - Cu ajutorul blenderului vom procesa bine toate ingredientele, adăugând apă pentru a obține o textură omogenă.

 - Este important ca polenul și semințele să fie bine măcinate, pentru ca organismul să le digere și să le asimileze bine.

 - Consumăm shake-ul întotdeauna pe stomacul gol, preferabil la micul dejun.

Alte recomandări în anemie:

 - Carnea roșie nu este cea mai bună soluție în cazul anemiei. Din contră, o alimentație bogată în fructe și legume proaspete, cereale integrale, fructe uscate și oleaginoase ne va ajuta să o prevenim și să o tratăm în mod sănătos.

 - Un remediu bun pentru a asimila mai bine fierul este sucul proaspăt de lămâie adăugat la salatele de crudități.

 - Beți 2 litri de apă zilnic pentru ca repartiția nutrienților să fie eficientă. Evitați să beți apă în timpul mesei, pentru ca sucurile gastrice să nu fie diluate de aceasta.

 - Produsele lactate împiedică de asemenea asimilarea corectă a fierului. preferați laptele vegetal în locul laptelui de vacă, deoarece vegetalele sunt bogate în minerale și vitamine, nu cauzează probleme digestive, nu generează supragreutate corporală și ajută la asimilarea corectă a nutrienților.

 - Expunerea la soare cu prudență, în afara orelor periculoase și pentru intervale scurte de timp este de asemenea, un bun remediu pentru îmbunătățirea nivelelor de fier de care dispune organismul nostru.

 - Femeile care se confruntă cu o menstruație abundentă pot urma anumite tratamente naturiste care ajută la reglarea sistemului hormonal, iar shake-ul prezentat în acest articol le poate fi de mare ajutor.