Ceaiul Bancha luptă eficient contra cancerului

 

Despre ceaiul Bancha

Ceaiul Bancha luptă eficient contra cancerului Ceaiul Bancha este o varietate japoneză a ceaiului verde și este folosit încă din vechime ca un remediu natural contra diferitelor afecțiuni. În prezent, numeroase studii medicale au demonstrat că proprietățile antioxidante ale ceaiului Bancha pot preveni cancerul.

 Acest tip de ceai verde este obținut din același tip de arbust din care provine și ceaiul Sencha, cu deosebirea că frunzele sunt culese mai târziu, predominant toamna. În Japonia există 22 de categorii diferite de ceai Bancha. Frunzele de ceai Bancha au o nuanță verde mai palid, culoarea infuziei este ușor gălbuie, iar gustul este specific, cu note de ierburi uscate.

 Pentru prepararea ceaiului Bancha, se folosește o linguriţă de plantă de ceai Bancha pentru o cantitate de 200 ml de apă. Temperatura ideală a apei este de 70-75 de grade Celsius, iar timpul de infuzare recomandat este de 1-2 minute, ceaiul Bancha putând fi reinfuzat.

 

Puterea antioxidantă a ceaiului Bancha contra diferitelor tipuri de cancer

 Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer.

 Beneficiile sănătoase a ceaiului Bancha provin din conținutul său bogat în polifenoli care are puternice efecte antioxidante. Acești polifenoli sunt capabili să reducă daunele provocate la nivel celular de către radicalii liberi în corp, prin stimularea oxidării și având ca efecte îmbătrânirea prematură și chiar apariția cancerului.

 În orient, ceaiul Bancha este consumat simplu sau cu adaos de ghimbir sau de prune Umeboshi, o combinație 100% medicinală, deoarece toate cele trei componente sunt foarte eficiente pentru menținerea unei sănătăți optime.

 Ceaiul Bancha poate încetini dezvoltarea anumitor tipuri de cancer atunci când boala a apărut deja sau oferă protecție la nivel preventiv contra acesteia, conform Centrului Național de Medicină Complementară și Alternativă (EE.UU). Experții de la Institutul Național de Sănătate (NIH) din Japonia au evidențiat efectele pozitive pe care le are consumul de ceai Bancha pentru prevenirea cancerului de esofag, de pancreas, de vezică urinară și de ovare. De exemplu, în cazul femeilor s-a demonstrat deja că acest tip de ceai poate reduce riscul de cancer ovarian cu aproximativ 46%, dacă se consumă 2 sau 3 căni de ceai zilnic.

 

Alte proprietăți ale ceaiului Bancha

 Ceaiul Bancha mai este apreciat și datorită faptului că îmbunătățește focalizarea mentală sau starea de vigilență, deoarece conține cafeină, chiar dacă într-o cantitate mai mică decât ceaiul negru, care se obține din aceeași plantă (Camellia sinensis).

 Un alt beneficiu pe care îl oferă consumul de ceai Bancha este acela că reduce apariția infecțiilor orale comune, inclusiv a afecțiunii periodontale și a cariilor, conform unui studiu publicat în Buletinul de Științe pentru Alimentație și Tehnologie. În toate tipurile de ceai verde se găsesc catechine și în particular cea cunoscută sub denumirea de epigalocatechina galata (EGCG), care pare să fie responsabilă de această acțiune antimicrobiană naturală. Catechinele din ceaiul verde, pe lângă faptul că ajută la reducerea riscurilor de cancer, au proprietăți benefice și pentru alte tipuri de boli, precum bolile cardiovasculare, scad nivelele de colesterol rău LDL și, precum toți antioxidanții, ajută la menținerea tinereții organismului. Dr. Lester, de exemplu, din Statele Unite, în unul din experimentele sale a demonstrat că catechinele au fost de 100 de ori mai eficiente decât vitamina C și de 25 de ori decât vitamina E.

 Specialiștii au arătat că consumul de 2 căni de ceai verde Bancha zilnic poate fi foarte eficient pentru reducerea riscului apariției bolii Parkinson, menținerea unei tensiuni arteriale echilibrate, reducerea nivelelor de colesterol rău din sânge și reducerea creșterii celulelor anormale în colul uterin datorită infecției cu virusul “papiloma”. Cercetătorii continuă și în prezent să aprofundeze prin studii științifice toate beneficiile excepționale ale ceaiului verde Bancha pentru prevenirea și tratarea cancerului.

Sursă: Ayurvedic Medica