Zmeura și ceaiul verde luptă contra celulitei

 

Zmeura și ceaiul verde combat celulita

Zmeura și ceaiul verde luptă contra celulitei Zmeura şi ceaiul verde au proprietăți foarte similare, care ne ajută să ardem grăsimile şi să ne accelerăm metabolismul. De asemenea, zmeura conţine un nutrient specific care elimină senzaţia de foame.

 Combinaţia dintre aceste două alimente sănătoase şi delicioase ascunde un secret: ambele ne ajută să combatem celulita dacă le consumăm în mod frecvent.

 

Zmeura, un remediu anti-celulită

 Zmeura, acest fruct roşu delicios are unele proprietăţi asemănătoare ceaiului verde, datorită conținutului său bogat în cetone, un nutrient care impulsionează metabolismul bazal şi arderea grăsimilor. În plus, cetonele elimină senzaţia de foame şi ne ajută să evităm acele momente în care mâncăm în exces sau din cauza anxietăţii, iar atunci de cele mai multe ori alegem alimente care cauzează celulită.

 Una dintre modalităţile cele mai naturale de a beneficia de aceste proprietăţi ar fi să consumăm zmeură proaspătă cât mai des posibil.

 

Ceaiul verde și beneficiile sale

 Ceaiul verde este un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor și factor de protecție anticancer. Ceaiul verde conține diferiți antioxidanți, printre care menționăm vitaminele A, C și E, seleniu, melatonină, coenzima Q10, betacaroten și flavonoizi. Însă elementul cel mai important din ceaiul verde sunt catechinele, care sunt flavonoizi puternici.

 Ceaiul verde este ideal pentru a combate în general excesul de greutate, fiind binecunoscut faptul că accelerează metabolismul. Există numeroase studii care au confirmat faptul că consumul pe termen lung al catechinelor din ceaiul verde este îndeosebi benefic pentru arderea grăsimilor și ajută de asemenea la creșterea nivelelor de oxidare a grăsimilor și a termogenezei.

 Totodată, ceaiul verde are proprietăţi antiinflamatorii, iar deoarece celulita se comportă ca o inflamaţie, ceaiul verde este un remediu foarte eficient pentru combaterea celulitei.

 

 Iată câteva recomandări simple pentru a prepara o porție delicioasă de ceai verde:

 1. Ceaiul verde sub formă de frunze este alegerea cea mai bună. Cel mai recomandat și mai sănătos este ceaiul verde sub formă de frunze, vărsat, decât ceaiul verde la pliculețe, care nu este așa intens.

 2. Folosiți apă pură pentru prepararea ceaiului verde. Apa este un ingredient fundamental pentru ca ceaiul să fie corect preparat. Este important să se folosească o apă curată și fără calcar, ideal ar fi apă de izvor sau apă filtrată pentru pregătirea oricărui tip de ceai sau infuzie de plante, dar cu atât mai mult în cazul pregătirii unui ceai puțin procesat cum este ceaiul verde.

 3. Apa se încălzește până atinge o temperatură în jur de 80ºC/185ºF, înainte să atingă punctul de fierbere. Astfel, apa nu își pierde tot oxigenul, iar frunzele de ceai verde își vor lăsa întreaga aromă.

 4. Odată ce apa a atins punctul de fierbere, luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească timp de 60 de secunde înainte de a adăuga frunzele de ceai verde.

 5. Timpul de infuzare aduce savoare ceaiului verde. În cazul în care doriți să savurați un ceai verde delicat și ușor, trebuie să lăsați frunzele la infuzat 2, maxim 3 minute, acoperite. Apoi se varsă conținutul în cești și este gata pentru a fi degustat un ceai verde fin și cu o aromă suavă.

 

Băutură anticelulitică cu zmeură și ceai verde

 Iată în continuare o reţetă surprinzătoare şi exotică ce te va încânta cu siguranță și care combină efectele benefice atât ale zmeurei, cât și ale ceaiului verde:

 1. Preparăm o jumătate de litru de ceai verde aşa cum am indicat anterior, iar apoi îl lăsăm să se răcească în frigider.

 2. Apoi adăugăm suc de lămâie, extract de stevie sau puţină miere pentru a-l îndulci şi îl procesăm cu 100 de grame de zmeură proaspătă.

 3. Îl consumăm o dată pe zi, pe stomacul gol, înaintea unei mese principale.

 

Sfaturi generale pentru combaterea celulitei

 Pe lângă consumul acestui mix exotic de ceai verde şi zmeură, se mai recomandă să se ia în considerare şi următoarele sfaturi pentru ca tratamentul să fie complet şi mai eficient:

 - Se vor evita cu stricteţe alimentele care provoacă celulită: zahărul alb, sarea rafinată, alimentele prăjite, alimentele rafinate, mâncarea de tip fast-food sau junk-food şi băuturile alcoolice;

 - Se vor evita de asemenea alimentele care conţin grăsimi-trans.

 - Se vor realiza exerciţii fizice de cel puţin două-trei ori pe săptămână. Cele mai recomandate sporturi pentru eliminarea celulitei sunt înotul şi mersul pe jos în ritm alert deoarece stimulează circulația sanguină, ajută la eliminarea retenției de lichide și tonifică musculatura.

 - Se va evita apa caldă sau fierbinte când se face duş, se va folosi doar apă călduţă, iar la final se vor clăti cu apă rece zonele cu probleme, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi a aspectului pielii.

 - Zilnic se vor realiza masaje circulare în zonele cu celulită, folosind o cremă anticelulitică sau un ulei pentru masaj.

 - Se va evita constipaţia, care contribuie la aspectul inestetic al celulitei. Se recomandă consumul alimentelor bogate în fibre precum bananele, merele, perele, semințele de floarea soarelui, de susan, nucile, migdalele, dovleceii, fasolea, conopida, brocoli, varza, varza de Bruxelles, tărâțele de porumb, grâu, ovăz, etc.

 - Se vor evita sau se va renunţa la obiceiurile nocive precum fumatul şi alcoolul.