Cele mai bune sucuri naturale pentru rinichi

 

Rinichii detoxifică și drenează organismul

Cele mai bune sucuri naturale pentru rinichi Pentru a ne îngriji rinichii în mod natural există unele sucuri de fructe și legume care au multe beneficii pentru sănătatea noastră. Iată în continuare care sunt cele mai bune dintre acestea.

 Dacă avem o dietă sănătoasă și echilibrată, iar în plus ne preocupăm să urmăm un stil de viață sănătos și ne îngrijim în mod constant starea de sănătate, putem să prevenim astfel o mare diversitate de boli, precum este de exemplu cazul bolilor cardiovasculare (hipertensiunea arterială și hipercolesterolemia în special) sau chiar cancerul.

 În acest sens, rinichii sunt niște organe care la fel ca ficatul, sunt responsabile de detoxifierea și drenarea organismului nostru. În cazul particular al rinichilor, aceștia sunt unul din principalele  filtre ale sângelui și care ne purifică reținând ceea ce organismul nostru va folosi și eliminând prin urină ceea ce acesta nu mai are nevoie. De fapt, știați că rinichii filtrează în fiecare zi în jur de 180 litri de lichide, dintre care doar 1,5 litri sunt eliminați prin urină?

 Însă funcțiile rinichilor nu sunt doar acestea, ci în plus, pe lângă purificarea și filtrarea sângelui, aceștia reglează și homeostaza din organism, secretă hormoni, reglează tensiunea arterială și participă la reabsorbția electroliților. Datorită acestor motive, este întotdeauna util să știm cum putem detoxifia rinichii și bineînțeles, ce sucuri naturale pot fi în mod special recomandate pentru rinichi.

 În toate aceste sucuri se indică să se adauge și apă plată (preferabil de izvor), aproximativ un sfert din cantitatea finală. Astfel, ingredientele vor fi mai bine absorbite de către organism.

 

Suc de morcovi și țelină

 Această combinație dintre morcovi și țelină constituie o opțiune sănătoasă și foarte utilă pentru a ne îngriji sănătatea rinichilor în mod total natural, în special recomandată în caz de pietre la rinichi deoarece țelina ajută la desprinderea și la eliminarea calculilor renali.

 Ingrediente necesare:

 - 2 morcovi mari

 - 3 tije de țelină

 Preparare:

 Spălați bine atât morcovii cât și tijele de țelină. Curățați morcovii și tăiați-i rondele. Tăiați în bucățele mai mici țelina. Puneți toate ingredientele în blender și procesați bine. Apoi beți imediat lichidul proaspăt astfel obținut.

 

Suc de mere și țelină

 Acesta este probabil unul din sucurile cele mai populare și tradiționale pentru îngrijirea rinichilor. Merele și țelina sunt două ingrediente naturale care se combină perfect pentru îngrijirea și protejarea rinichilor, pe lângă faptul că acționează ca două alimente foarte depurative și diuretice. Pe de altă parte, merele și țelina sunt și o opțiune ideală pentru dezintoxicarea și curățarea rinichilor, datorită în special acțiunii depurative a țelinei.

 Ingrediente necesare:

 - 2 mere mari

 - 3 tije de țelină

 Preparare:

 Spălați bine merele și țelina. Tăiați merele în bucăți medii și de asemenea tijele de țelină. Puneți toate ingredientele în vasul blenderului, procesați bine, apoi serviți imediat sucul proaspăt, pentru a evita oxidarea acestuia.

 

Suc de castraveți și pătrunjel

 Așa cum țelina este recomandată pentru pietrele la rinichi și pătrunjelul este un alt delicios aliment foarte util în caz de calculi renali. Pe de de altă parte, castraveții sunt un aliment foarte depurativ și diuretic, care ajută la prevenirea sau reducerea retenției de lichide.

 Ingrediente necesare:

 - 1/4 de castraveți

 - 50 gr de pătrunjel

 Preparare:

 Spălați bine castraveții și legătura de pătrunjel. Tăiați castraveții rondele și pătrunjelul cât mai mărunt. Puneți toate ingredientele în blender și procesați bine. Serviți imediat sucul astfel obținut pentru a evita oxidarea acestuia.

 

Suc de căpșuni și ananas

 În timp ce ananasul este un fruct ideal pentru rinichi datorită conținutului său bogat potasiu (un mineral indispensabil pentru buna funcționare și sănătate a rinichilor), căpșunii sunt de mare ajutor pentru eliminarea pietrelor renale.

 Ingrediente necesare:

 - 180 gr de căpșuni

 - 2 rondele mari de ananas

 Preparare:

 Spălați bine căpșunii. Tăiați-i în jumătăți, apoi tăiați în bucăți mai mici două rondele mari de ananas. Puneți toate ingredientele în vasul blenderului, procesați bine și beți imediat deliciosul suc.