Apa de la orez, elixir pentru sănătate și frumusețe!

 

Nu mai arunca apa de la orez! Iată de ce

Apa de la orez, elixir pentru sănătate și frumusețe! În ultimii ani, apa de orez a devenit extrem de populară datorită faptului că este benefică pentru păr și piele, are numeroase beneficii asupra sănătății și ne poate fi extrem de utilă mai ales în cazul în care suferim de diaree. Bogată în vitamine și minerale, apa de orez este recomandată în tratarea anumitor afecțiuni care provoacă vărsături și diaree, dar și pentru stimularea producției de lapte matern.

 În Asia, apa de orez este unul din cele mai populare secrete de frumusețe deoarece, datorită conținutului bogat de vitamine și minerale, este un aliat de preț pentru sănătatea pielii și frumusețea părului.

 

Beneficiile apei de orez

 Apa de orez este bogată în vitaminele din complexul B, în acid folic, fier, potasiu, zinc și magneziu. Aceste elemente se regăsesc și în orez, dar trec în apă în timpul fierberii. Orezul folosit trebuie să fie orez alb deoarece acesta pierde mai mulți nutrienţi în timpul fierberii decât orezul integral de exemplu. Principalele beneficii ale apei de orez sunt următoarele:

 - Conferă energie;

 - Este recomandată pentru tratarea problemelor gastro-intestinale precum diareea, vărsăturile și grețurile;

 - Contribuie la prevenirea unei gastroenterite;

 - Contribuie la reglarea temperaturii corporale;

 - Este recomandată femeilor însărcinate cu scopul de a ameliora și de a stimula laptele matern;

 - Este ideală pentru tratarea iritațiilor pielii;

 - Previne și vindecă constipația;

 

Beneficiile apei de orez în domeniul frumuseții

 Apa de orez are o mulțime de proprietăți benefice pielii precum vitamine, minerale, antioxidanți în special. Datorită acestor proprietăți, apa de orez contribuie la protejarea pielii împotriva razelor solare, combate inflamațiile și iritațiile pielii și îmbătrânirea prematură a pielii.

 Unul din compușii speciali din orez este inozitolul, un complex ce contribuie la promovarea creșterii celulelor și la stimularea fluxului sanguin. Acest ultim avantaj constituie una din cheile prevenirii apariției precoce ale semnelor de îmbătrânire. Apa de orez contribuie la diminuarea porilor deschiși. În concluzie, beneficiile în materie de frumusețe ale apei de orez sunt următoarele:

 - O piele mai catifelată și mai netedă;

 - Un mai bun tonus al pielii;

 - Pori mai deschiși;

 - Iritații ale pielii calmate;

 - Formează un strat de protecție pe piele;

 - Conferă o strălucire incomparabilă părului.

 

Metode de preparare a apei de orez

 Multe persoane cred că, după gătirea orezului, singurul lucru care rămâne este apa de orez, însă nu este chiar așa. Această apă se poate folosi, însă vei obține rezultate doar dacă folosești veritabila apă de orez care se pregătește prin fierberea orezului în apă folosind o metodă specială. Ai nevoie de ½ cană de orez și de 4 căni de apă. Într-un recipient pune la fiert cele 4 căni cu apă. Pune apoi orezul și lasă totul la fiert timp de 20 de minute. După ce fierbe, filtrează orezul și păstrează apa într-un recipient din sticlă. Dacă vrei s-o aplici pe piele, pune apa de orez la frigider și așteaptă să se răcească.