3 beneficii miraculoase ale sfeclei roșii

 

3 beneficii miraculoase ale sfeclei roșii

3 beneficii miraculoase ale sfeclei roșii Bogată în acid folic și în fier, sfecla roșie are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Sfecla roșie ne ajută corpul să lupte împotriva anumitor tipuri de cancer, împotriva tulburărilor sistemului cardiovascular și reprezintă un aliat excelent în combaterea efectelor stresului și anxietății.

 Există trei varietăți de sfeclă: galbenă, albă și roșie. Cea mai cunoscută dar și cea mai consumată este sfecla roșie. Este adevărat că această legumă nu este apreciată de toată lumea din cauza gustului, însă ar fi păcat să nu profiți de toate beneficiile acesteia.

 

Sfecla roșie împotriva stresului și anxietății

 Dacă suferi de tulburări de anxietate cronică, dacă stresul nu vrea să te lase în pace, ar trebui să consumi sfeclă roșie în mod regulat. Aceasta este inamicul numărul unu al stresului oxidativ. Sfecla roșie are un conținut bogat de antioxidanți, antioxidanți datorită cărora reușește să ne protejeze de efectele negative ale stresului. Poți consuma sfecla roșie sub formă de salată, crudă sau fiartă.

 

Sfecla roșie împotriva cancerului

 Sfecla roșie reprezintă un aliat sănătos, ieșit din comun datorită capacității sale incredibile de a preveni anumite tipuri de cancer. Sfecla are un conținut bogat de betanine de unde și rolul său important împotriva cancerului. Pigmenții existenți în betanine luptă în mod eficient cu celulele canceroase. Numeroase studii științifice scot în evidență faptul că dacă o persoană bea zilnic un litru de suc de sfeclă pe zi va fi protejată de anumite tipuri de cancer. Proprietățile anti-tumorale ale sfeclei se datorează și conținutului bogat de fier care distruge automat celulele canceroase.

 

Sfecla roșie ca aliment detoxifiant

 Puține persoane cunosc beneficiile detoxifiante ale sfeclei roșie. Datorită acestei caracteristici, sfecla reușește să detoxifice corpul uman și să lupte împotriva tuturor toxinelor periculoase pentru echilibrul metabolic. Sfecla le permite sportivilor să aibă mai bune performanțe. De aceea, este consumată în mod regulat de majoritatea atleților. Sfecla roșie reprezintă un remediu eficient pentru detoxifierea ficatului datorită conținutului de betanină.