Fructe și legume diuretice

 

Secretele fructelor și legumelor care purifică organismul

fructe-si-legume-diuretice.jpg

 Vinetele, castravetele, pepenele, para…aceste fructe și legume au în comun o importantă putere diuretică, adică capacitatea de a elimina mai ușor toxinele din digestie. Alimentele diuretice permit organismului nostru să elimine toxinele prin urină. Astfel, acestea luptă atât împotriva retenției de apă și formarea edemelor, dar ne și purifică organismul. Iată care sunt cele mai eficiente fructe și legume în acest sens:

 

Țelina

 Țelina se numără printre cele mai eficiente alimente diuretice. Aceasta are un rol important împotriva retenției de apă, a calculilor renali și acumulării de acid uric. Țelina conferă organismului nostru o mulțime de minerale și contribuie la eliminarea excesului de colesterol, diminuând nivelul de zahăr din sânge.

 

Anghinarea

 Cu siguranță ai remarcat și tu acest lucru: dacă consumi anghinare, mergi mai des la toaletă. Extrem de diuretică, anghinarea stimulează producția de urină. De altfel, în caz de nefrită – inflamarea rinichilor – este recomandat să se consume anghinare, cu moderație însă. Proprietățile sale purificatoare și detoxifiante sunt utile și în caz de probleme ale pielii, precum eczema.

 

Castravetele

 Castravetele este nu doar diuretic, ci și curăță și înfrumusețează pielea. Facilitând eliminarea toxinelor prin rinichi și transpirație, castravetele are capacitatea de a curăța și sângele.

 

Sparanghelul

 Sparanghelul acționează asupra ficatului și rinichilor datorită cinarinei care, pe lângă faptul că sporește producția de urină, contribuie la scăderea nivelului de glicemie.

 

Varza

 Varza este recomandată în special în caz de boli cardiovasculare, de hipertensiune și arterioscleroză, datorită conținutului bogat de vitamine și antioxidanți (A, C și E).

 

Pătrunjelul

 Pătrunjelul îmbunătățește digestia și ne permite să luptăm împotriva respirației urât mirositoare și a constipației. Este extrem de eficient sub formă de infuzie.

 

Roșia

 Roșia este o legumă extrem de purificatoare care ne permite să luptăm împotriva acidității sângelui (doar când este consumată crudă, atenție). Roșia este extrem de utilă împotriva gutei și a insuficienței renale.

 

Pepenele

 Pepenele reprezintă un adevărat serum vegetal, bogat în potasiu, fier și magneziu. Efectele sale diuretice și laxative sunt extrem de cunoscute. Drept urmare, pepenele este aliatul ideal în cadrul unui regim purificator sau detox.

 

Lămâia și para

 Lămâia este un diuretic natural care stimulează curățarea aparatului urinar. Cât despre pară, aceasta ameliorează circulația sanguină și contribuie la buna funcționare a rinichilor. În plus, para este excelentă pentru digestie datorită faptului că permite prevenirea formării de edeme și retenția de apă.

 Acum, deții toate armele pentru a-ți păstra organismul sănătos!