Tratamente de frumusețe pe baza de oțet de cidru

 

Beneficiile oțetului de cidru

tratamente-de-frumusete-pe-baza-de-otet-de-cidru.jpg

 Oțetul de cidru se prezintă drept un produs economic și eficient. Se poate folosi în numeroase aspecte din viața de zi cu zi și, bineînțeles, pentru a ne înfrumuseța: pentru păr, piele și unghii.

 Oțetul de cidru ne poate conferi o piele de bebeluș, tratează pielea uscată și acnea. O mulțime de beneficii aduse de un produs simplu și accesibil. Singurul inconvenient ar putea fi dat de mirosul acestuia, nu tocmai plăcut.

 

Oțetul de cidru - pentru un păr sănătos

 Oțetul de cidru dispune de o cantitate mare de vitamine, are proprietăți anti-inflamatorii și cicatrizante. Este remediul ideal pentru părul uscat, lipsit de strălucire, pentru părul care, din cauza vopsirii în mod regulat și-a pierdut din frumusețe. Ce trebuie să faci?

 Pune o lingură de oțet de cidru într-un pahar cu apă și aplică-l pe păr cu ajutorul masajului și lasă-l să acționeze timp de cinci minute. După care clătește cu apă cât mai rece cu putință. Dacă repeți acest procedeu odată la 15 zile, vei vedea diferența.

 

 Oțetul de cidru - un remediu împotriva mătreții

 Oțetul de cidru are numeroase proprietăți antifungice. Ce înseamnă acest lucru? Ne permite să tratăm unele aspecte legate de sănătatea scalpului nostru precum mătreața și descuamarea. Trebuie să îți procuri un recipient cu un aerosol. Amestecă 200 ml cu aceeași cantitate de oțet de cidru și amestecă bine. După spălarea părului, cât mai este umed, începe să repartizezi amestecul pe păr. Acesta trebuie să penetreze bine scalpul. După care trebuie doar să clătești.

 

Oțetul de cidru - pentru curățarea tenului

 Poate ți se pare ciudat acest lucru, însă oțetul de cidru este unul din cele mai bune produse de curățare ale tenului. Acesta dispune de proprietăți ce reușesc să restabilească echilibrul PH-ului pielii curățând-o în profunzime. Este un astringent natural. Ai nevoie de 100ml de apă și 100ml de oțet de cidru. Amestecă bine și pune-l într-un recipient în frigider. Îmbibă o dischetă demachiantă în acest amestec și începe să îți cureți tenul. Odată ce începi să îți tratezi tenul cu acest remediu pe bază de oțet de cidru trebuie doar să mai aplici crema hidratantă obișnuită. Pielea ta va arăta mai sănătoasă, va fi mai frumoasă.

 Oțetul de cidru este un remediu vechi care te ajută să atenuezi petele de pe piele. S-ar putea ca acestea să nu dispară definitiv, însă vei reuși să le atenuezi în mod considerabil în special pe cele apărute din cauza soarelui sau a vârstei.

 În acest caz, ai nevoie de oțet de cidru și de ceapă. Aceste două ingrediente astringente sunt perfecte în acest caz. Trebuie să folosești sucul de la o ceapă pe care îl amesteci cu o jumătate de pahar de oțet de cidru. Amestecă bine și, cu ajutorul unei dischete demachiante, aplică tonicul obținut pe zonele afectate de pete. Lasă să acționeze timp de 20 de minute după care spală bine zonele în care ai aplicat amestecul. În perioada în care urmezi acest tratament este important să nu te expui la soare. Dacă îl repeți odată la 15 zile vei vedea că petele sunt atenuate vizibil.