Proprietățile minunate ale fructului avocado

 

Motive de a consuma mai des fructul avocado

Proprietățile minunate ale fructului avocado Avocado are o mulțime de proprietăți nutriționale din care puține sunt cunoscute de marele public. În plus, avocado nu se bucură de o reputație tocmai bună: este considerat un fruct care îngrașă. Într-adevăr, avocado are un conținut mai ridicat de calorii decât celelalte fructe însă, consumat cu moderație, nu îngrașă.

 - Avocado este un fruct recomandat pentru controlarea nivelului de colesterol, pentru a atinge rapid senzația de sațietate datorită conținutului său bogat de fibre și pentru combaterea constipației. Avocado are și proprietăți detoxifiante care permit controlarea nivelului de zahăr din sânge.

 - Avocado este un produs ce ar trebui să se regăsească în regimul alimentar al oricărei persoane care își dorește o alimentație sănătoasă deoarece conține numai puțin de 20 de nutrienți esențiali printre care fibre, vitamine, potasiu și multe altele.

 - Avocado este un fruct bogat în acid folic, o substanță esențială în timpul sarcinii, conferindu-i atât mamei cât și copilului substanțe fundamentale care garantează o stare bună de sănătate.

 - Avocado este o sursă excelentă de Vitamina C care funcționează ca un antioxidant și ne ajută să prevenim cancerul, bolile cardiovasculare și alte boli degenerative precum Alzheimerul dar și îmbătrânirea.

 - Avocado are un conținut bogat de Vitamina D, esențială pentru păstrarea oaselor sănătoase. Avocado are un conținut bogat de Vitamina E care garantează buna funcționare a sistemului neurologic.

 - Avocado contribuie la controlarea nivelului de colesterol reglând trigliceridele iar conținutul său bogat de Omega 3 permite eliminarea colesterolului rău din corp. Omega 3 sunt excelenți atât pentru ochi cât și pentru creier.

 - Avocado conține vitaminele A, C, B6, B12 și K care ne ajută să ne protejăm sistemul imunitar, cognitiv și nervos. În plus, datorită vitaminelor conținute, avocado este unul din cele mai eficiente alimente în prevenirea apariției celulelor cancerigene. Datorită conținutului bogat de acizi grași avocado este un real ajutor memoriei noastre.

 Nu multă lume știe că avocado are și proprietăți afrodisiace. Datorită conținutului de potasiu și de fibre, acesta reglează ritmul circulației sanguine și asigură buna funcționare a sistemului erectil masculin acționând ca un veritabil afrodisiac natural.

 Consumul de avocado poate fi benefic și ochilor noștri, proprietățile sale permițând absorbirea razelor ultraviolete ale soarelui pentru a evita riscurile deteriorării retinei. Datorită concentrației de vitamine, avocado ne permite să luptăm împotriva bolilor de piele, conferindu-i pielii vitalitate și elasticitate.

 Avocado ne accelerează metabolismul și controlează nivelul de grăsime din sânge. Drept urmare, nu ai niciun motiv să nu îl consumi.