Griffonia - antidepresivul tău natural

 

Griffonia - planta ideală împotriva depresiei

Griffonia planta ideala impotriva depresiei

 Te simți lipsită de energie? Nu poți dormi? Lipsa soarelui, temperaturile scăzute îți provoacă depresii? În caz de depresie pasageră griffonia îți poate fi de un real ajutor. Iată cum poți beneficia din plin de proprietățile acestei plante.

 Există patru varietăți de griffonia, o plantă leguminoasă. Însă azi vom vorbi doar de Griffonia simplicifolia. Originara din Ghana si Coasta de Azur, această liană care poate atinge o înălțime destul de mare se răsucește în jurul arborilor. Africanii foloseau pulpa obținută din scoarța acesteia, sucul obținut din frunze și semințele plantei.

 

Ce conține griffonia?

 Semințele sale sunt bogate în vitaminele A, B, C, E și în minerale, însă este mai specială decât alte plante, datorită prezenței 5-HTP, un derivat al triptofanului.

Este unul din acizii aminați esențiali deoarece organismul nu îl poate sintetiza. Drept urmare, trebuie procurat prin alimentație însă nici alimentele nu sunt foarte bogate în acest acid aminat. Triptofanul nu este utilizat în stare pură de organism, este transformat în 5-HTP înainte de a ajunge la creier. De aceea, griffonia este recomandată datorită prezenței acestui acid aminat.

 

Care sunt beneficiile plantei griffonia?

 Serotonina este un neurotransmițător care joacă un rol esențial în reglarea moralului, anxietății, a somnului și apetitului. Cu cât nivelul său este mai ridicat, cu atât moralul nostru este mai bun. Când serotonina se găsește în cantități mici în corpul nostru, ne simțim obosiți, deprimați, suntem stresați, anxioși și avem insomnii. Ori, moralul nostru depinde de aportul de triptofan, drept urmare de 5-HTP. Numeroase studii au scos în evidență rolul pozitiv al acestui activ, acesta având o eficacitate comparabilă cu unele antidepresive. Însă, partea pozitivă este că nu are efecte secundare și ne ajută să ne regăsim calmul și seninătatea.

 

Cui i se recomandă această plantă?

 Lipsa de energie, tulburări de somn…din momentul în care simți că moralul îți este scăzut, dacă te simți mai deprimat, apelează cu încredere la această plantă. Nu este recomandată persoanelor care suferă de epilepsie, nici femeilor însărcinate.

 

Griffonia este extrem de eficientă și în controlarea obezității sau în lupta cu migrenele

 Sucul obținut din frunzele de griffonia este excelent pentru ameliorarea funcțiilor renale. Se pot lua în jur de 2-6 de capsule de griffonia pe zi, în funcție de recomandările medicului. În cel mult zece zile de tratament, efectele benefice se vor face resimțite. Capsulele de griffonia se găsesc în farmacii sau în magazinele naturiste.