8 beneficii ale apei pe care poate nu le cunoști

 

Apa contribuie la buna funcționare a organismului

8 beneficii ale apei pe care poate nu le cunosti

 Cu siguranță ai auzit până la saturație recomandarea: pentru sănătatea dumneavoastră consumați cel puțin 2 l de apă pe zi. Însă, o recomandare cât se poate de utilă și benefică deoarece corpul nostru este format în mare parte din apă. În general, experții ne sfătuiesc să bem cel puțin 6-8 pahare de apă pe zi deoarece acest lucru ne menține nu doar hidratați, ci contribuie și la buna funcționare a organismului nostru.

 Apa este considerată al doilea lucru vital, după oxigen deoarece intervine în toate procesele vieții individuale. Greutatea noastră corporală este compusă din apă în proporție de două sferturi.

 - 85% din creierul nostru este compus din apă;

 - 22% din oasele noastre sunt compuse din apă;

 - 83% din sângele nostru este compus din apă;

 - 75% din mușchii noștri sunt compuși din apă;

 

Apa contribuie la pierderea în greutate

 Apa este fundamentală pentru pierderea în greutate deoarece contribuie la senzația de sațietate și la ritmul metabolismului. În plus, apa înlocuiește sucurile carbogazoase în cadrul unui regim de slăbit, adesea compuse din zahăr și calorii. În momentul în care consumăm apă ne stimulăm metabolismul și, datorită acestui lucru, obținem rezultate mai bune în momentul în care vrem să slăbim.

 

Apa este bună pentru rinichi

 Pentru buna funcționare a rinichilor, este necesar să consumăm apă în cantitate suficientă. Când bem apă, aceasta contribuie la diluarea sărurilor și a mineralelor cu care corpul formează pietre mici care ies prin urină. Dacă o persoană nu bea apă suficientă, are tendința să dezvolte calculi renali.

 

Apa stimulează creierul

 Creierul depinde de apă pentru a lucra într-o manieră eficientă și pentru a ne ajuta să gândim mai bine. Dacă urmează să ai zi grea, dacă urmează să îți soliciți creierul mai mult, bea un pahar cu apă și vei vedea că vei simți o senzație de bunăstare.

 

Apa este bună pentru sănătatea inimii

 Un studiu realizat în America a scos în evidență faptul că femeile care beau mai mult de cinci pahare cu apă pe zi pot reduce cu până la 41% posibilitatea de a suferi de o boală cardiacă. Bărbații pot să reducă cu până la 54% riscul de a suferi de boli coronariene dacă consumă cel puțin cinci pahare cu apă pe zi.

 

Apa îmbunătățește digestia și luptă împotriva constipației

 Sistemul digestiv cere o cantitate determinată de apă pentru a digera eficient. Când o persoană bea apă în mod frecvent aceasta își poate reduce problemele de aciditate stomacală și intestinală. Apa, asociată cu fibrele este ideală pentru combaterea constipației.

 

Apa este ideală pentru o pielea radiantă și sănătoasă

 Când bem apă, contribuim și la sănătatea pielii noastre care va deveni astfel mai radiantă, mai sănătoasă și mai tânără. Apa joacă un rol esențial în hidratarea pielii și îmbunătățește suplețea acesteia. Consumul de apă favorizează dezintoxicarea și purificarea sângelui, ceea ce se traduce printr-un ten mai curat, cu mai puține imperfecțiuni.

 

Apa conferă energie

 Una din cauzele oboselii pe timp de zi este deshidratarea. Când suferim de deshidratare apare senzația de oboseală, durerile de cap și ne este mai greu să ne concentrăm. Când bem apă, aceasta ajută sângele să transporte oxigenul, iar nivelul acestuia crește când suntem bine hidratați.

 

Apa reglează temperatura corporală

 Apa este vitală pentru reglarea temperaturii corporale, mai ales după o activitate fizică intensă, când suntem pe cale să transpirăm. Pe măsură ce transpirația se evaporă, corpul se răcește. Când pierdem prea multă apă prin transpirație, riscul de epuizare crește din cauza căldurii. Drept urmare, este necesar să bem apă pentru a ne menține hidratați și pentru a avea un mai bun randament în timpul exercițiilor fizice.