5 plante pentru starea ta de bine

 

5 plante, 5 secrete pentru starea ta de bine

5 plante pentru starea ta de bine

 Printre metodele naturale cele mai folosite pentru a-ți păstra sănătatea și pentru a te proteja de agresiunile exterioare sunt și plantele. Unele rețete cu plante sunt mai puțin cunoscute, dar trebuie să știi că natura vine cu o mulțime de beneficii pentru tine.

 

Loțiunea tonică – infuzia de mușețel

 Trebuie să pui la infuzat mușețel în apă rece și să lași totul la răcit peste noapte. Dimineața te vei putea bucura de o apă tonifiantă mult mai naturală decât loțiunile tonice cu parfumuri industriale.

 

Virtuți cicatrizante – lavanda

 Dacă ai o plagă infectată care nu te lasă să te simți în largul tău sau chiar un ulcer, lasă lavanda să accelereze procesul de cicatrizare. Pe post de infuzie, lavanda este ideală pentru a spăla rănile. Vindecarea va fi mai rapidă dar și extrem de plăcută la miros.

 Virtuțile antiseptice ale lavandei se folosesc în numeroase produse hidratante pentru a întări acțiunea lor calmantă asupra pielii.

 

Un antitranspirant - salvia

 În uz intern, salvia te ajută să reglezi transpirația, mai ales dacă suferi din cauza bufeurilor de căldură cauzate de menopauză. Se poate consuma în infuzie.

 

Pentru căderea părului – urzica

 O plantă cu multiple virtuți medicinale, dar şi pentru frumusețea ta. În loțiuni și comprese poate să curețe pielea și să combată căderea părului. Pentru o loțiune pune la fiert 100 de grame de frunze de urzică alături de o jumătate de litru de oţet de cidru. Mai poți adăuga 5 picături de ulei esențial lămâie, de cimbru şi de cedru.

 

Pentru a combate stresul - teiul

 Dar şi pentru a trata umflăturile sau inflamațiile ochilor. Sub formă de cataplasme emoliente este o plantă ideală.

 Baia cu flori de tei este ideală pentru a trata oboseala nervoasă, insomnia şi anxietatea. Poți prepara o infuzie cu o jumătate de ceașcă de flori de tei într-un litru de apă. Poți adăuga apoi infuzia în apa în care faci baie. Se pare ca poate calma foarte bine nervii….