Ceaiuri relaxante care te ajută să adormi

 

5 ceaiuri care te ajută să dormi

Ceaiuri relaxante care te ajuta sa adormi

 În zilele noastre problemele cu anxietatea sunt foarte frecvente. La fel ca și în cazul stresului sau al insomniilor. Și toate acestea din cauza stilului nostru de viață. Responsabilitățile de acasă, de la locul de muncă, dar și mulți alți factori sunt cei care cauzează aceste probleme.

 Există unele probleme care pot fi tratate pe bază de medicamente pentru a elimina anxietatea și pentru a încuraja somnul. Trebuie să știi însă că unele ceaiuri de plante te pot ajuta să adormi în mod natural. Te vei odihni astfel mult mai bine. Îți venim în ajutor cu cinci exemple de ceaiuri relaxante care te vor ajuta să îți regăsești somnul mult mai ușor.

 

Ceaiul de passiflora

 Iată un remediu excelent pentru a combate anxietatea. Ceaiul de passiflora te ajută să elimini stresul și acționează ca un sedativ ușor. Este o infuzie care te va ajuta să dormi mai bine. Dacă ți se pare că nu are un gust prea plăcut, mai adaugă în ceai puțină miere sau un suc concentrat.

 

Ceaiul de mușețel

 Ceaiul de mușețel este unul din remediile cele mai cunoscute pentru a combate problemele cu insomnia. Gustul mușețelului este foarte plăcut. Poți folosi săcultețele cu ceai chiar și la tine în baie. Poți profita astfel de o baie relaxantă cu mușețel.

 

Ceaiul de valeriană

 Ceaiul cu valeriană este un remediu foarte eficient contra insomniei. Este de altfel extrem de popular. Mai multe studii științifice au venit cu unele rezultate promițătoare. Ceaiul cu valeriană va avea un efect mai bun, însă dacă îl vei consuma într-o manieră constantă timp de mai multă vreme. Din acest motiv este ideală și pentru problemele legate de insomnia cronică.

 

Ceaiul de tei

 Un alt remediu natural foarte cunoscut. Ceaiul de tei are un efect calmant și relaxant. O ceașcă de ceai de tei înainte de culcare te va relaxa.

 Efectul său vasodilatator te va ajuta să adormi mai repede. Dacă o ceașcă nu este însă de ajuns, poți bea până la patru cești de-a lungul zilei.  Dar nu exagera. Excesul de tei poate avea un efect toxic.

 

Ceaiul de kava

 Ceaiul de kava este un ceai cu efecte anxiolitice. Este un produs natural sigur care nu dă dependență. Este un bun aliat pentru a adormi deoarece este cel care elimină anxietatea. Pentru a prepara corect infuzia ai nevoie însă de kava în stare pură. Trebuie să fie cât mai concentrat pentru a te bucura de efectele sale.