Ridichea neagră, o rădăcină care vindecă

 

Ridichea neagră, o rădăcină care vindecă

ridichea neagra o radacina care vindeca

 Crudă, sub formă de sirop…ai încercat să tratezi unele afecțiuni cu ajutorul ridichii negre? Simplu și eficient, acest remediu natural este excelent pentru digestie, ficat, tuse și nu numai!

 

Celebră pentru beneficiile sale digestive și hepatice

 În cadrul medicinei naturale, ridichea neagră este recunoscută în special pentru beneficiile asupra intestinelor. Se cunosc de multă vreme beneficiile ridichii negre asupra sistemului digestiv, în special acțiunea sa benefică în ceea ce privește reglarea funcției biliare favorizând evacuarea bilei. Alte puncte tari: detoxifică ficatul și dispune de un efect laxativ lejer. Pentru asta, bea o capsulă de ridiche neagră de două-trei ori pe zi înainte de masă, timp de o săptămână.

 

Sirop de ridiche neagră împotriva tusei

 Siropul de ridiche neagră este extrem de folosit pentru fluidizarea mucozităților bronhice și pentru favorizarea eliminării acestora. De asemenea, siropul de ridiche neagră este ideal pentru tratarea tusei și tulburărilor respiratorii.

 Curăță și taie ridichea în felii mici.  Așează-le pe o farfurie și presară deasupra zahăr pudră. Lasă totul la macerat timp de o zi pentru a obține siropul. Varsă sucul obținut într-un bol. Bea 4-6 linguri de sirop de ridiche neagră pe zi.

 

Ridichea neagră ideală de Sărbători

 În spatele unei pulpe picante și suculente ridichea neagră (Raphanus sativus) se ascund o serie de compuși puternici care curăță, tonifiază ficatul și reglează funcția biliară. Iată de ce ar trebui să o ai la îndemână în perioada Sărbătorilor când avem tendința să facem excese gastronomice. Consumă ridiche neagră crudă timp de o săptămână înainte și după Sărbători.

 

Ridichea neagră în stările de oboseală

 Sub formă de sirop, ridichea neagră poate fi administrată și copiilor cu vârsta de peste trei ani pentru a evita stările de oboseală. În acest caz, ridichea neagră este apreciată pentru conținutul bogat de Vitamina C.

 

Alte beneficii ale ridichii negre:

 - Întărește sistemul imunitar;

 - Este un antibiotic 100% natural;

 - Ameliorează digestia;

 - Ameliorează durerile cardiace;

 - Vindecă bronșita;

 - Echilibrează sarea și apa din organism;