Beneficiile clorofilei

 

Clorofila are un impact pozitiv asupra moralului și sănătății

Beneficiile clorofilei

 Primăvara își va face apariția peste ceva timp și este cea care va trezi la viață natura și vegetația. Arborii și arbuștii își vor regăsi culorile, iar noi ne vom regăsi energia care ne-a lipsit în lunile de iarnă. Și această abundență de clorofilă care ne înconjoară dintr-o dată, pe lângă faptul că înviorează peisajele, are de asemenea un impact pozitiv asupra moralului și sănătății.

 

Ce este clorofila?

 Clorofila este pigmentul verde din vegetale. Este cea care datorită procesului de fotosinteză, absoarbe compușii roșii și albaștri din lumina soarelui. De fapt, clorofila este sângele plantei. De altfel, structura sa chimică seamănă mult cu cea a globulelor roșii din sângele nostru, dar miezul clorofilei este compus mai degrabă din magneziu decât din fier.

 

Alimentele care conțin clorofilă

 Clorofila se regăsește în ierburi – mentă, pătrunjel, busuioc, în legumele verzi – varză, spanac, în broccoli, alge, etc. Trebuie să știi însă că este destul de sensibilă la culoare. Este deci de preferat să mănânci aceste alimente crude și proaspete.

 

Beneficiile clorofilei

 Clorofila este bogată în nutrienți mai ales în vitamine și în proteine. Este deci excelentă pentru sănătate. Poate să prevină chiar și cancerul și să reducă unele tumori.

 

Clorofila lichidă sau în capsule

  Dacă nu ești fan legume verzi mai poți profita de beneficiile clorofilei sub formă de capsulă sau sub formă lichidă. Pentru un maximum de eficiență trebuie să iei sub formă lichidă o linguriță pe zi, diluată în apă sau în orice altă băutură.

 

Virtuțile clorofilei

 Clorofila este bogată în calciu, fier, în vitamine, oligoelemente și proteine. Clorofila întărește sistemul imunitar și protejează organismul de infecții.

 Aceasta conține și aminoacizi, minerale și enzime antioxidante care te vor ajuta să:

 - îți ameliorezi formația osoasă;

 - îți tonifici mușchii;

 - îți întărești vederea și memoria.

 

Clorofila purifică organismul

 Dacă ai probleme digestive, clorofila te va ajuta deoarece este cea care reduce producția de gaze. Ea absoarbe toxinele de origine digestivă din corp și împiedică intestinele să absoarbe substanțele chimice din alimente. Este deci, ca o mică cură de întinerire în fiecare zi.

 

Alte beneficii ale clorofilei

Clorofila poate de asemenea:

 - să detoxifice organismul mai ales ficatul, plămânii și colonul;

 - să diminueze problemele legate de constipație;

 - să ajute la digestie;

 - să îmbunătățească sistemul intestinal.

 

Gata cu mirosurile neplăcute

  Clorofila este de asemenea și un deodorant intern. Este cea care reglează fermentarea intestinelor și ajută la eliminarea mirosurilor legate de respirația urât mirositoare, de fecale, de transpirație, de urină, de unele alimente precum usturoiul, dar și de menstruație.

 

Clorofila este o excelentă sursă de energie

 Dacă ai impresia că te lasă bateriile, clorofila este o bună soluție deoarece restabilește buna funcționare a funcțiilor vitale. Aceasta mai poate să:

 - mărească rezistența la infecții și poate trata simptomele legate de infecția urinară;

 - mărească asimilarea de nutrienți;

 - favorizeze vindecarea și cicatrizarea pielii și a mucoaselor;

 - întărească sistemul circulator favorizând producția de globule roșii.