Uleiuri esenţiale pentru iarnă

 

Ce ulei esenţial să alegi pentru iarnă?

uleiuri esentiale pentru iarna

 Frigul şi zilele ploioase sunt deja aici. Se întunecă mai repede şi microbii sunt în aer. Nu intra în panică. Îţi venim în ajutor cu o selecţie de uleiuri esenţiale care au nişte virtuţi indispensabile pentru a înfrunta iarna şi pentru a rămâne în plină formă.

 

Uleiul esenţial de tea tree

 Se poate folosi într-un ulei pentru masaj sau în crema hidratantă preferată pe care o foloseşti pentru mâini. Aplicarea sa cutanată te ajută să profiţi şi de virtuţile sale purificatoare. Este cel care curăţă epiderma şi ajută corpul să îşi întărească sistemul imunitar. Se poate folosi şi pentru a împrospăta aerul din casă şi pentru a ajuta membrii familiei să respire mai uşor.

 

Uleiul esenţial de pin silvestru

 Un ulei ideal pentru a favoriza energia. Este un ulei esenţial care te ajută şi să te bucuri de parfumul său caracteristic de lemn. Vine cu cel mai fresh şi cu cel mai agreabil parfum pentru casă. Un ulei care îţi va stimula organismul cu blândeţe.

 Şi dacă îţi plac şi masajele revigorante trebuie să ştii că doar câteva picături de ulei esențial diluate într-un ulei vegetal îţi va permite să realizezi un masaj pentru a-ţi regăsi energia. Ideal pentru a lupta împotriva scăderii de tonus din iarnă. Se poate folosi şi pentru a facilita respiraţia în cazul în care eşti gripat. Câteva picături într-un difuzor sau inhalate îţi vor decongestiona nasul şi îţi vor degaja căile respiratorii.

 

Ulei esenţial de cimbru

 Beneficiile cimbrului asupra sănătății sunt cunoscute deja de o mulțime de vreme. Foarte utilizat în ceaiuri, sub formă de ulei esențial uleiul de cimbru te ajută să treci peste iarnă şi să faci față micilor agresiuni ale iernii.

 Îţi şi purifică aerul din casă şi se poate folosi şi pentru masaj pentru a te ajuta să respiri mai bine.

 

Ulei esenţial de ecucalipt

 Este un ulei indispensabil pentru iarnă. Dacă nu îţi doreşti decât un singur ulei cu care să treci peste iarnă, ei bine, acesta este. Vine cu nişte virtuţi perfecte pentru starea ta de bine. Este un ulei purificator şi te ajută să respiri mai bine.

 Te ajută şi să purifici aerul din casă şi să degajezi căile respiratorii. Poţi dilua şi câteva picături în apă caldă pentru inhalaţii.

 

Ulei esenţial de eucalipt radiata

 Un ulei care poate fi aplicat şi pe piele. Un lucru care poate multiplica şi felurile în care poate fi folosit. Poţi face cu acest tip de ulei fricţiuni pe piept amestecând 10 picături cu un ulei vegetal. Poţi amesteca pentru baie 30 de picături de ulei cu lapte.

 

Uleiul esenţial de ravintsara

 Este un campion pentru a lupta contra bolilor. Un ulei util pentru tot felul de boli legate de iarnă. Se poate aplica şi pe piept, pe spate sau pe picioare diluat într-un ulei vegetal.

 Mai poţi prepara şi o poţiune magică pentru a înfrunta iarna cu parţi egale din ulei esenţiale de ravintsara, de tea tree, de eucalipt radiata toate diluate în ulei vegetal.