Alimente anti-retenție de apă

 

Alimente anti-retenție de apă

Alimente anti retentie de apa

 Îți dorești o siluetă de vis, să scapi de celulita dizgrațioasă care a pus stăpânire pe coapsele tale? Există unele alimente care te ajută în acest sens! Descoperă câțiva aliați de preț în lupta cu retenția de apă.

 

Smochina: diuretică și laxativă

 Bogată în fibre, calciu și minerale (printre care magneziul), smochina – cea uscată în special – se distinge printr-o valoare nutritivă ridicată. Smochina are proprietăți laxative de neegalat. Este plină de vitamine printre care amintim vitaminele A, B1, B2 și C, având o mulțime de efecte benefice asupra tranzitului intestinal. Smochinele uscate au un conținut mai scăzut de calorii decât cele proaspete.

 

Sparanghelul, leguma ideală pentru eliminare

 Sparanghelul stimulează în mod natural eliminarea apei prin rinichi și permite evitarea retenției de apă, datorită conținutului bogat de potasiu. Cât despre fibrele alimentare, acestea participă cu succes la buna funcționare a intestinelor. Sparanghelul mai conține o serie de substanțe care în conferă puterea diuretică: fructozane și asparagină.

 

Carnea albă și peștii pentru a lupta împotriva deficitului de proteine

 În momentul în care organismul nostru suferă de o carență de proteine, apa este stocată în acele părți ale corpului care concentrează cei mai mulți nutrienţi. Picioarele și abdomenul sunt cele care se umflă prima dată. Din contră, o alimentație bogată în proteine – carne albă, pește sau proteine vegetale – va favoriza producția de albumină. Datorită acestei acțiuni benefice, apa va fi mai bine repartizată și nu se va mai acumula în țesuturi.

 

Ananasul, soluția anti-edeme

 Bogat în potasiu, ananasul este fructul diuretic prin excelență, ideal pentru a te dezumfla și pentru dispariția celulitei. Fibrele insolubile conținute fac din ananas un aliment extrem de benefic pentru intestinele leneșe. Singura problemă este că trebuie consumat cu moderație deoarece conține mult zahăr.

 

Anghinarea, un activator al diurezei

 Secretul anghinarei este inulina, un zahăr specific care favorizează eliminarea apei. Conținutul bogat de potasiu face ca anghinarea să fie extrem de diuretică. Acest aliment bogat în fibre oferă posibilitatea de detoxifiere a organismului.

 

Castravetele, un super drenant

 Cu un conținut bogat de potasiu și sărac de sodiu, castravetele este unul din cei mai buni diuretici naturali. Extrem de eficient în combaterea retenției de apă, castravetele este leguma ideală pentru păstrarea siluetei deoarece are un conținut foarte scăzut de calorii.

 

Strugurele, un puternic eliminator al apei

 Strugurele, unul din cele mai bogate fructe în apă și în potasiu, oferă proprietăți drenante de necontestat. Consumat în mod regulat, acesta permite eliminare apei care stagnează în țesuturi, drept urmare previne edemele. Fibrele conținute de strugure contribuie la ameliorarea tranzitului.

 

Pepene galben și pepene roșu, de consumat fără moderație

 Aceste două fructe, bogate în potasiu, stimulează eliminarea apei. Echilibrul perfect dintre potasiu și sodiu favorizează, printre altele, schimburile hidrice dintre diferitele părți ale corpului (organe, celule) și previn umflarea legată de retenția de apă. Singura problemă este că aceste fructe se găsesc pe tarabe doar vara!