Minerale și alimente indispensabile pentru tiroida ta

 

Minerale și alimente indispensabile pentru tiroidă

minerale si alimente indispensabile pentru tiroida ta

 Organismul nostru are nevoie de o multitudine de nutrienţi care să îi asigure funcționarea normală și care să îl ajute să rămână sănătos. Din lista lungă a acestor nutrienţi, unii sunt indispensabili pentru buna funcționare a tiroidei.

 Stridiile și unele fructe de mare, semințele de dovleac, nucile de Brazilia sunt alimentele indispensabile pentru tiroida ta.

 

Zincul, iodul şi seleniul sunt mineralele de care are nevoie tiroida

 Vor ajuta tiroida să funcționeze normal, dar se regăsesc destul de puțin în alimentația noastră.

 Orice persoană care suferă din cauza tiroidei, ar trebui să consume în mod regulat stridii, fructe de mare, semințe de dovleac, nuci de Brazilia și alge alimentare, dar și supa miso, care au un nivel ridicat de minerale necesare tiroidei și care se pot comporta ca niște veritabile medicamente.

 

Zincul joacă un rol esențial în anumite mecanisme

 Zincul este implicat în creșterea celulară și are un rol în constituirea materialului genetic. Zincul are de asemenea o acțiune antioxidantă și de fortifiere a sistemului imunitar. Cele mai bune surse de zinc sunt semințele de dovleac sau stridiile, supa miso, peștele sau ouăle.

 

Iodul

 Iodul este materia primă de care are nevoie tiroida pentru a fabrica hormoni. Poluarea din cauza numeroșilor compuși chimici care ne înconjoară, dar și faptul că organismul nostru o absoarbe într-un fel sau altul intră în competiție cu absorbția de iod.

 Cele mai bune surse de iod sunt: stridiile, sarea iodată, sarea de mare, algele comestibile sau ceapa, laptele și ouăle.

 

Seleniul

 Este un mineral care lucrează împreună cu iodul pentru a permite glandei tiroide să producă hormonii tiroidieni. Cea mai bună sursă sunt nucile de Brazilia și fructele de mare.

 Stridiile sunt campioane pentru a hrăni tiroida. Conțin cantitățile ideale de iod, de zinc, dar și un nivel interesant de seleniu.