Ridichea neagră are grijă de silueta și sănătatea ta

 

Minunatele proprietăți ale ridichii negre

ridichea neagra are grija de silueta si sanatatea ta

 Ridichea neagră are un conținut excelent de Vitamina C, de potasiu, este bogată în fibre (drept urmare favorizează tranzitul) și în săruri minerale (sulf, fier și iod).

 De obicei se consumă rădăcina ridichii negre care este bogată în calciu vegetal, ideală în cadrul unui regim vegetarian. Ridichea neagră are și proprietăți sedative. În Asia, se consumă în mod regulat ridiche neagră, în special în caz de exces alimentar.

 

Sănătate, siluetă, viață lungă

 Ridichea neagră este ideală pentru sănătate și siluetă deoarece are un conținut scăzut de calorii: doar 15kcal/100g. Această rădăcină este excelentă pentru favorizarea eliminării toxinelor. Ridichea neagră este diuretică.

 Există capsule pe bază de ridiche neagră însă cel mai bine este să consumi ridichea neagră proaspătă datorită conținutului de fibre. Încă dintotdeauna, regimul Okinawa, regim care și-a căpătat numele de la insula din Japonia reputată pentru numărul mare de centenari, a favorizat consumul de ridiche neagră datorită densității energetice scăzute și proprietăților nutriționale. Ridichea neagră este consumată cel puțin o dată pe zi pentru a ne păstra starea de sănătate cât mai mult timp.

 Ridichea neagră are un conținut bogat de Vitaminele C și B1, de fier, magneziu și calciu. Aceste substanțe benefice îi permit ridichii negre să constituie un mijloc excelent pentru drenarea ficatului și a vezicii biliare deoarece crește fluiditatea și cantitatea biliară. Drept urmare, eliminarea toxinelor este facilitată.

 Ridichea neagră este des folosită drept remediu natural pentru tratarea tulburărilor hepatice precum colicile hepatice sau alergiile digestive. Datorită conținutului bogat de fibre, ridichea neagră favorizează tranzitul intestinal și elimină constipația pasageră.

 Consumată sub formă de suc, ridichea neagră are proprietatea de a trata tusea și are un efect antibacterian asupra florei noastre digestive.  

 Ridichea neagră se poate consuma crudă, în diferite salate, dar și simplu, dată pe răzătoare. Se poate consuma sub formă de suc proaspăt stors. Drept urmare, trebuie să profiți cât mai mult de beneficiile acestui aliment minunat!