Beneficiile extraordinare ale muștarului

 

Muștarul are proprietăți incredibile

mustar

 Răceală, dureri de spate, constipație, tuse…poate nu știai acest lucru, însă muștarul poate trata un număr mare de afecțiuni.

 

Muștarul tratează răceala

 Ai nasul înfundat? Încearcă muștarul! Natural, accesibil ca preț, la îndemâna oricui și mai ales, extrem de eficient, muștarul conține mirozină, singrină, substanțe care fluidizează mucusul și facilitează evacuarea acestuia. Zdrobește câteva linguri de semințe de muștar și amestecă-le cu o cană de faină (de grâu de exemplu) și cu puțină apă. Aplică un strat de vaselină pe piept după care aplică cataplasma obținută pe bază de muștar. Lasă să acționeze timp de 15 minute. Sau poți aplica câteva semințe de muștar în apa de baie.

 

Muștarul tratează durerile de spate

 Anti-durere, muștarul este remediul ideal în momentul în care ai dureri de spate sau când suferi de dureri reumatismale. Varsă o cană cu apă fiartă într-un bol cu semințe de muștar și lasă la infuzat timp de 5 minute. Înmoaie un material în infuzia obținută și aplic-o pe zona sensibilă timp de 10 minute.

 

Muștarul anti-constipație

 Bogate în Vitamina C, frunzele de muștar sunt antiscorbutice. De altfel, în China sunt considerate tonice și depurative excelente. La masă, consumă muștar alb pentru a lupta cu succes împotriva constipației.

 

O cataplasmă pe bază de muștar calmează tusea

 Muștarul este recunoscut datorită beneficiilor sale împotriva afecțiunilor respiratorii precum tusea. Într-un bol, amestecă puțină pudră de muștar neagră cu puțină făină de grâu. Adaugă puțină apă caldă pentru a obține o pastă. Aplică pe piept un strat de vaselină după care cataplasma pe bază de muștar obținută. În general nu ar trebui ținută mai mult de 15 minute. Dacă pielea devine roșie sau iritată, înlătur-o imediat. Nu o aplica de mai mult de trei ori pe zi.

 

Muștarul, un remediu recunoscut împotriva gripei și bronșitei

 Muștarul este un remediu excelent împotriva bronșitei și stărilor gripale. Sinigrosida conținută de semințele de muștar negru are proprietăți rubefiante și revulsive externe și totodată are un efect sedativ în caz de inflamație.

 Realizează o cataplasmă pe bază de 50g de făină de muștar negru și 200g de făină de in. Adaugă puțină apă călduță, suficientă pentru a obține o pastă omogenă. După ce ai aplicat puțină vaselină pe piept, aplică cataplasma obținută și las-o să acționeze timp de 10 minute. Nu o aplica de mai mult de trei ori pe zi.

 Aceasta cataplasmă nu este recomandată dacă te confrunți cu probleme de circulație, cu tulburări venoase, varice în special.