De ce să mănânci lămâi și lime? 5 motive

 

De ce să mănânci lămâi și lime? 5 motive

de ce sa mananci lamai si lime 5 motive

 Iarna, citricele sunt de sezon și sunt foarte trendy ca să spunem așa. Și chiar dacă nimeni nu va mușca ca dintr-un măr dintr-o lămâie sau o lime pe post de gustare, sucul lor sau cojile lor pot fi integrate în meniul de zi cu zi pentru a profita din plin de toate beneficiile lor.

 Dar iată care sunt motivele care să te convingă să le consumi mai des:

 

Lămâile și limesurile sunt pline de vitamine

 Lămâile clasice și cele verzi au un nivel ridicat de Vitamina C. O vitamină care vine cu o mulțime de beneficii. Te ajută să îți întărești sistemul imunitar, distruge radicalii liberi, să lupți contra durerilor și inflamațiilor, etc. Poate preveni chiar și bolile cardiovasculare împiedicând obstrucționarea arterelor.

 De altfel citricele precum lămâia și lime conțin și vitamina B6, potasiu, acid folic și limonen. Un compus care are virtuți anti-cancer și detoxifiante.

 

Pentru antioxidanții lor

 Lime-ul și lămâia conțin foarte mulți anti-oxidanți, printre care și flavonoizi care sunt niște agenți anti-cancer celebri deja. Studiile au demonstrat și faptul că limonenul are efecte benefice asupra mai multor tipuri de cancer.

 

Lămâile și limesurile au efect anti-viral și antibiotic

 Sucul de lime este o armă foarte folosită contra epidemiilor de holeră în Africa de Vest. Și pe lângă efectul lor anti-viral, aceste citrice combat și minimizează efectele unei gripe.

 

Lămâile și limesurile au proprietăți digestive

 Lime-ul și lămâie conțin enzime digestive care au efecte benefice asupra sistemului digestiv. Pentru indigestii sau arsuri poți prepara pur și simplu un ceai cu lămâie. Un remediu care funcționează sigur.

 

Lămâile și limesurile sunt anti-inflamatorii

 Chiar dacă lime-ul și lămâia au un gust acid, efectul lor asupra organismului este mai degrabă alcalin. Și este important să consumi alimente cu acest efect pentru a echilibra dieta și pentru a scăpa de inflamații.

 Efectul lor alcalin permite corpului să reducă inflamațiile care cauzează numeroase probleme precum reumatism, artrită sau problemele cu nervul sciatic.

 

Idei de mese care te pot ajuta să mănânci mai multe lămâi sau lime

 - adaugă sucul de la o jumătate de lămâie sau de lime sucului de portocale pe care îl bei dimineața;

 - folosește lime și lămâie pentru vinegretele home-made;

 - atunci când prepari peștele pune peste felii de lime sau de lămâie.

 

Alte idei:

 - budincă cu lămâie

 - paste cu lămâie

 - iaurt cu lămâie

 - medalion de porc cu lămâie

 - creveți prăjiți cu nucă de cocos și cu lime.