Beneficii ale uleiului de krill

 

Uleiul de krill este bogat în omega 3

Beneficii ale uleiului de krill

 Uleiul de krill este un supliment alimentar bogat în omega 3. Clasat în rândul super alimentelor, uleiul de krill are o mulțime de virtuți extrem de interesante pentru sănătate.

 În Asia și în Rusia, locuitorii consumă în mod tradițional krill uscat de foarte multă vreme. În Japonia acest preparat consumat proaspăt este numit okiami și este extrem de rar, dar foarte apreciat în supe sau în salatele de mare.

 

 Dar ce este krillul în primul rând?

  Krill- euphausaicea, al cărui nume vine din limba norvegiană, este un crevete mic, minuscul de aproximativ 6 mm lungime care compune regimul alimentar de bază al balenelor. Trăind în principal în apele reci ale Antarcticului, acest micro-crevete se hrănește în principal din fitoplancton.

 

 Care sunt proprietățile și virtuțile uleiului de krill?

  Bogat în acizi grași omega 3, uleiul de krill conține mai precis și unii acizi care sunt utili pentru a lupta contra agregării plachetare care este responsabilă cu provocarea unor boli cardio-vasculare și a unor boli legate de procesele inflamatorii.

 Dar este capabil să lupte și împotriva simptomelor sindromului premenstrual, dar și a durerilor premenstruale. Și la fel ca și în cazul oricărui tip de sursă de omega 3, poate lupta contra nivelului de colesterol rău.

 Uleiul de krill este și foarte bogat în antioxidanți mai ales astaxantina care asigură o bună asimilare de către organism. Și la fel ca și în cazul tuturor antioxidanților te ajută și atunci când vine vorba despre a proteja împotriva unor anumite tipuri de cancer. Dar și de păstra și proteja funcțiile intelectuale ale persoanelor în vârstă.

 Uleiul de krill mai poate diminua și stresul, iritabilitatea, depresia și sentimentul că poți pierde controlul.  Poate să reducă și durerile articulațiilor și al sânilor și este recomandat și pe post de tonic cerebral. Poate ameliora și recuperarea memoriei și tonusul psihic.