Miso, un aliment miracol

 

Miso, un aliment miracol

Miso un aliment miracol

 Miso este un aliment tradițional în China și în Japonia și se prezintă sub forma unei paste cu un gust extrem de pronunțat și sărat. Culoarea sa variază de la alb la ciocolatiu. Este obținut din fasole de soia, sare de mare, dar în funcție de fabricare, poate fi obținut și din orz sau orez.

 

Cum se prepară Miso?

 La început, semințele sunt fierte la aburi, apoi amestecate cu apă sărată după care sunt însămânțate cu koji care stimulează fermentarea. Drept urmare, miso rezultă dintr-o dublă fermentare: prima, scurtă, are drept rezultat koji. A doua, mai lungă, are drept rezultat miso propriu-zis.

 

Miso ajuta digestia

 De-a lungul timpului, drojdiile și bacteriile naturale încep să degradeze progresiv cerealele și fasolea în acizi aminați, în acizi grași și zaharuri simple, ușor de digerat. Acest lucru face din miso un aliment excelent pentru îmbunătățirea digestiei. Miso este totodată un condiment și o bază pentru supe sau sosuri. Acesta poate înlocui cu ușurință sarea în viața de zi cu zi. Scoate în evidență gustul cerealelor, a fasolei și a legumelor.

 Hrănitor și stimulant, miso beneficiază de un loc privilegiat în Macrobiotică, arta de a se hrăni dezvoltată de George Oshawa. După părerea lui Michio Kushi, succesorul său, miso fortifică sângele, facilitează digestia și conferă energie.

 

Miso este un excelent tonic digestiv

 Bacteriile regăsite în miso stimulează flora intestinală și îmbunătățește starea generală de sănătate. Îți recomandăm să alegi miso nepasteurizat deoarece acesta furnizează mai multe vitamine, minerale, enzime și nutrienți fundamentali pentru organismul nostru.

 Enzimele care contribuie la fermentarea acestui aliment în timpul fabricării sunt aceleași care intervin în timpul digestiei. Miso este o sursă excelentă de lactobacillus care favorizează regenerarea florei intestinale, luptă împotriva micro-organismelor nedorite și facilitează absorbția substanțelor nutritive.

 Miso stimulează secreția gastrică și evită putrefacția cauzată de digestia proteinelor animale. Miso conține peste 12% proteine.

 În cultura culinară japoneză, miso are o importanță capitală. Este ingredientul principal ce apare în supa miso-shiru, supă ce face parte din hrana de zi cu zi a populației. Miso din fasole soia se folosește pentru a prepara miso-zuke, un fel de murături pe bază de ridichi, vinete, varză chinezească și castraveți, murături ce se servesc adesea alături de carnea roșie.

 

Miso este un ingredient esențial în prepararea marinatelor

 În cazul peștelui și puiului miso, acestea se vor combina cu sake. Carnea se va lăsa la marinat pe timp de noapte după care va fi gătită la grătar. Majoritatea specialiștilor consideră miso un condiment.