Remedii home-made eficiente

 

3 remedii home-made eficiente

remedii home made eficiente

 Fie că ai o simplă răceală sau o gripă mai serioasă, mereu ți se prescriu o tonă de medicamente. O grămadă de chimicale pe care le iei cu conștiinciozitate pentru a scăpa de toate simptomele sâcâitoare – nas care curge, lăcrimare, dureri de gât, migrene sau urechi care te dor… simptome care îți strică întreaga zi.

 În acest articol vom împărtăși cu tine câteva remedii home-made care sunt extrem de eficiente. De ce să optezi pentru unele medicamente industriale când poți miza pur și simplu pe aceste gesturi naturale care se pare că dau aceleași rezultate? În orice caz, nu pierzi nimic dacă încerci măcar.

 

Contra sinuzitei

 Ai urmat ca la carte sfaturile medicului și rețeta prescrisă, dar continui să te lupți cu gripa și cu neplăcerile sale? Ești la fel de bolnav/ă ca și înainte? Poate că ar trebui să încerci acest remediu home-made care are un efect aproape miraculos. Pentru a-l prepara, ai nevoie de:

 - un pahar mai mic cu miere

 - 6 căței de usturoi

 - 6 ridichi

 - 1 ceapă roșie mai mică

 - un pahar mai mic cu suc de lămâie.

 După ce le-ai curățat, amestecă toate ingredientele solide pentru a obține o pastă netedă și omogenă. Adaugă apoi mierea și sucul de lămâie. Pentru a profita de beneficiile acestui remediu, va trebui să consumi câte două linguri din el pe zi.

 Poți întări eficiența acestui remediu preparând și unele picături pentru nas cu suc de lămâie. Aplică câte o picătură în fiecare nară. Proprietățile antibacteriene ale acestui fruct te va ajuta să combați infecțiile sinusului.

 

Inflamații ale urechilor

 Atunci când este frig se mai întâmplă să apară și durerile de urechi. Și inflamațiile pot fi destul de greu de suportat. Dacă medicamentele nu își fac efectul cum ar trebui sau dacă nu mai suporți durerile poți încerca acest remediu.

 Ai nevoie de o tigaie curată, de sare de mare și de o șosetă din bumbac. Pune sarea la încălzit în tigaie timp de 5-6 minute. După asta, pune-o în șosetă și înnoad-o. Apoi nu mai rămâne decât să o pui pe urechi. Durerea va dispărea în câteva minute sub efectul antalgic al sării de mare.

 

Nasul înfundat

 Nasul înfundat este un simptom extrem de neplăcut. Și când ești sub tratament trebuie să ai răbdare pentru ca efectele să se resimtă. Dacă vrei să întărești efectul medicamentelor trebuie să pui în aplicare următoarele trucuri:

 - mergi repede 20, 30 de pași ținându-ți respirația și de nas;

 - când nu mai poți trebuie să te așezi în poziție cât mai dreaptă;

 - încearcă apoi să respiri normal pe nas inspirând și expirând;

 - inspiră și expiră de atâtea ori cât trebuie pentru a-ți relaxa toți mușchii;

 - continuă acest exercițiu respirator timp de 2, 3 minute, nasul se va desfunda în mod natural.

 Și pentru ca respirația să fie cât mai fluidă, încearcă să respiri numai pe nas și nu pe gură.