Alimente care îți protejează inima

 

3 alimente uimitor de eficiente pentru inimă

Alimente care iti protejeaza inima

 Ce ai zice dacă ai putea să îți rezolvi toate problemele de sănătate, apelând pur și simplu doar la alimentație? Trebuie să știi cum să profiți de beneficiile mamei natură pe care aceasta ți le oferă cu generozitate.

 Există mai multe alimente a căror compoziție bogată poate să trateze chiar și problemele cardiace sau arterele blocate. Sunt delicioase, sunt curative, sunt ușor de procurat și sunt niște produse naturale care sunt disponibile întreg anul și adaptate tuturor tipurilor de buget.

 Te invităm deci azi să ai grijă de corpul tău adoptând o alimentație mai echilibrată. Îți vei ajuta astfel metabolismul să fie mai sănătos, consumând cele trei alimente care sunt excelente pentru inimă.

 

Pepenele roșu

 Este un fruct foarte suculent și răcoritor care are meritul de a îmbina utilul cu plăcutul. Bogăția sa de licopen, de beta-caroten dar și de aminoacizi este cea care s-a dovedit a fi excelentă pentru a proteja inima de tot ceea ce i-ar putea jena activitatea. Printre beneficiile acestui fruct putem aminti:

 - ameliorează activitatea cardiacă;

 - scade tensiunea arterială;

 - dilată vasele sanguine;

 - protejează inima de diferitele efecte ale înaintării în vârstă;

 - preveni problemele cardiace.

 Pentru a putea profita de toate beneficiile acestui fruct trebuie să îl consumi cât mai des. Trebuie să îl consumi de preferință natur, la micul dejun.

 

Semințele de chia

 Cu siguranță că ai auzit deja de aceste semințe cu multiple beneficii pentru corp. Acestea au și numeroase virtuți curative atunci când vine vorba despre tratarea inimii și deblocarea arterelor. Semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega 3 care sunt foarte buni pentru activitatea cardiacă. Consumând semințe de chia, dar și pește proaspăt de două sau de trei ori pe săptămână, acestea te pot ajuta și te pot proteja de mai multe boli, dar pot preveni și obstrucționarea arterelor.

 

Cafeaua

 Informația cunoscută de toți este – cafeaua nu este bună. Dar unele studii au demonstrat faptul că aceasta poate să protejeze și să mențină o activitate cardiacă optimă.

 Da, cafeaua te poate ajuta să reduci cu 10, 20% riscurile de a contacta o boală cardiovasculară. Are și proprietăți diuretice și antioxidante. Compoziția sa poate deci să te elibereze de radicalii liberi care nu sunt deloc benefici pentru inimă.

 Dar nu consuma mai mult de 1, 2 cești de cafea slabă pe zi. În caz contrar vei suferi din cauza tensiunii arteriale.