Cum poți folosi uleiurile esențiale

 

7 feluri în care poți folosi uleiurile esențiale

cum poti folosi uleiurile esentiale

 Ai încercat până acum să folosești uleiurile esențiale? Le poți folosi în atât de multe feluri și se pot reinventa de fiecare dată. Și fie că vrei să parfumezi casa, că vrei să te relaxezi, că vrei să faci curățenie… utilizările lor sunt multiple.

 Și cum iubești și tu cu siguranță să folosești produse 100% naturale ne-am decis să împărtășim cu tine câteva modalități de a folosi uleiurile esențiale pentru a-ți simplifica viața de zi cu zi și pentru a putea beneficia din plin de toate beneficiile pe care le oferă din plin Mama Natură.

Iată șapte dintre ele:

 

Uleiurile esențiale măresc nivelul de concentrare

 Dacă ai o zi mai grea, trebuie să te gândești să apelezi la beneficiile uleiului esențial de bergamotă, de grepfrut sau de mentă piperata pentru a reuși să te concentrezi mai bine. Este de ajuns dacă inhalezi pur și simplu unul din aceste uleiuri pentru a reuși să te concentrezi mai bine.

 

Uleiurile esențiale tratează durerile de gât și de spate

 Poți amesteca într-un recipient ulei de cocos solid și o picătură din fiecare din uleiurile esențiale: ghimbir, chiparos sau piper de Cayenne. Masează zonele dureroase cu aceste amestec. O compresă îmbibată cu apă caldă este ideală de pus pe gât sau pe spate.

 

Uleiurile esențiale au grijă de silueta ta

 Pentru a activa local micro-circulația, trebuie să masezi partea de sus a coapselor cu un ulei vegetal îmbogățit cu un strop de ulei esențial de chiparos, de lămâie sau de salvie.

 

Uleiurile esențiale împotriva răcelii și gripei

 Gripa sau alte neplăceri cauzate de frig se pot trata cu ulei esențial de ravintsara sau de eucalipt.

 

Uleiurile esențiale - pentru pasta de dinți home-made

  Dacă vrei să începi o rutină de spălare a dinților cu produse mai naturale îți venim în ajutor cu o rețetă. Pentru aceasta ai nevoie de:

 - 2 picături de ulei esențial de lavandă

 - sare de mare

 - puțin bicarbonat de sodiu

 - puțin xylitol

 - ulei de cocos nerafinat.

 Amestecă ingredientele până vei obține o pastă omogenă care se va folosi ca o pastă de dinți obișnuită. Pe termen lung este un preparat care îți va întări dinții.

 

Uleiurile esențiale îți curăță frigiderul

 Dacă te-ai săturat să cureți frigiderul și congelatorul cu apă și dacă nu reușești mereu să scapi de mirosul de mâncare, uleiurile esențiale îți pot veni în ajutor. Este de ajuns dacă adaugi câteva adaugi pur și simplu câteva picături de ulei esențial de bergamotă și de grepfrut în apa cu care clătești frigiderul. Sunt două tipuri de uleiuri esențiale cunoscute pentru virtuțile lor dezodorizante și purificatoare.

 

Uleiurile esențiale curăță petele persistente

 Dacă nu poți scăpa de unele pete persistente de pe haine sau chiar de pe canapea, poți prepara la tine acasă un produs de curățare amestecând 3 picături de ulei esențial de lămâie dezinfectată și de ulei de tea tree care este antibacterian și antifungic într-o jumătate de pahar cu apă caldă. Amestecă, apoi pulverizează direct pe pată.