Trucuri pentru a-ți reveni după excesele de sărbători

 

11 trucuri pentru a-ți reveni după excesele de sărbători

trucuri pentru a ti reveni dupa excesele de sarbatori

 Ai exagerat un pic în perioada sărbătorilor? Lasă deoparte aspirina sau orice altceva ce găsești în farmacie. Trucurile noastre s-ar putea să îți fie de mare ajutor.

 

Optează pentru unele suplimente alimentare

 Din când în când, corpul tău mai apreciază și unele suplimente alimentare pentru a trata unele eventuale carențe alimentare. Probioticele te pot ajuta să îți tratezi intestinele și sistemul digestiv. Uleiul de pește de bună calitate și oțetul din cidru de mere optimizează absorbția de fier și de Vitamina B12.

 

Bea apă cu lămâie

 Lămâia este o excelentă sursă de Vitamina C, după cum bine știi deja. Te ajută deci să îți reechilibrezi corpul și să arzi grăsimile. Apa cu lămâie băută dimineața va facilita digestia.

 

Mănâncă varză

 Varza este celebră pentru excelentele sale proprietăți digestive. Puțină varză în farfurie va face bine ficatului tău. Preparată pe aburi sau fiartă este excelentă și pentru colesterol.

 

Ia o pauză de la cafeină

 Încearcă să diminuezi consumul de cafeină și consumă mai degrabă ceai verde care este plin de antioxidanți.

 

Consumă anghinare

 Studiile au demonstrat faptul că anghinarea este excelentă pentru ficat și pentru vezica biliară.

 

Consumă mai mult ghimbir și usturoi

 Ghimbirul este un anti-inflamatoriu natural care elimină gazul. Usturoiul este cel care poate să ardă celulele pline de grăsime care sunt pe cale să se formeze în corp.

 

Salata este cea mai bună prietenă a ta

 Salata, de orice fel este cea care poate stimula nivelul de clorofilă al tubului digestiv și permite astfel în același timp și purificarea sa.

 

Cel mai bine ar fi să preferi produsele integrale

 Sunt mult mai bune pentru tine decât produsele rafinate de tot felul. Fie că vrei să faci o cură detox, fie că nu. Deci pe lângă faptul că sunt extrem de nutritive, sunt bogate în antioxidanți și fibre insolubile. Nimic nu elimină mai bine toxinele din corpul tău.

 

Nu uita de salata de untișor/creson

 Puțină salată în preparatele tale va alunga radicalii liberi din celulele tale și va stimula enzimele ficatului, dar îl va și curăța în același timp.

 

Fă mai multe exerciții fizice

 Nu este de ajuns să fii atent la alimentație pentru a recupera excesele. Transpirând în mod regulat vei reuși să elimini toxinele din corp. Noul an este un motiv excelent pentru a ieși mai mult în aer liber și pentru a face mai multă mișcare.

 

Desertul – un fruct proaspăt

 Fructele continuă să fie cele mai bune surse de vitamine, de antioxidanți și fibre.