Remedii naturale pentru a trata o gastroenterită

 

9 remedii naturale pentru a trata o gastroenterită

remedii naturale pentru a trata o gastroenterita

 Dureri abdominale, diaree, vărsături…poți calma simptomele gastroenteritei cu ajutorul unor remedii naturale. Iată-le pe cele mai eficiente, remedii care se află la îndemâna oricui pentru a scăpa câte mai repede de această neplăcere.

 

Cărbune vegetal împotriva diareii

 Iată o pudră neagră magică de care ai nevoie în caz de gastroenterită. Cărbunele vegetal acționează ca un burete care elimină toate substanțele nedorite precum bacterii patogene și gaze intestinale. Cărbunele vegetal este eficient și împotriva episoadelor de balonare dureroase și împotriva diareei. Consumă 4-6 comprimate de cărbune vegetal pe zi, de preferință între mese.

 

Lămâie și sare pentru rehidratare

 Din cauza diareei și vărsăturilor pe care le provoacă, gastroenterita deshidratează. Prepară-ți o apă de rehidratare punând într-un litru de apă minerală șase linguri de zahăr, o lingură de sare și suc de lămâie. De consumat fără moderație.

 

Menta piperita (izmă bună) împotriva vărsăturilor

 Menta este remediul ideal în caz de gastroenterită. Uleiul esențial de menta piperita luptă cu succes împotriva vărsăturilor, facilitează digestia și este antispasmodic. Acesta calmează și durerile de stomac. Sub formă de infuzie, menta reduce balonarea. Pune o picătură de ulei esențial sub limbă, de șase ori pe zi, între mese, timp de trei zile. Sau, poți consuma menta piperita sub formă de infuzie: lasă la infuzat 4-5g de flori proaspete sau uscate într-un recipient cu apă fiartă timp de 10 minute. Filtrează și bea de 2-3 ori pe zi, înainte de masă.

 

Semințe de psyllium pentru încetinirea tranzitului

 În cartea sa, Remedii de la A la Z, erboristul Michel Pierre recomandă consumul de semințe de psyllium în caz de gastroenterită pentru calmarea diareei. Mucilagiul semințelor absoarbe apa din intestin, ceea ce încetinește golirea stomacului și a intestinelor. Organismul păstrează astfel mai multă apă. Consumă o lingură de semințe cu puțină apă, de 2-4 ori pe zi până la ameliorarea simptomelor.

 

Ulei esențial de scorțișoară, antibacterian și anti oboseală

 Pe cale orală sau sub formă de masaj al toracelui, uleiul esențial de scorțișoară poate fi indicat în caz de infecții intestinale cum este cazul gastroenteritei. De ce? Deoarece acesta are puternice proprietăți antibacteriene și antivirale. Consumă 2 picături de ulei esențial de scorțișoară aplicat pe un cub de zahăr sau pe o lingură de miere. Lasă-l să se topească în gură, de trei ori pe zi. Sau amestecă o picătură de ulei esențial de scorțișoară cu 10 picături de ulei esențial de macadamia și masează-ți abdomenul.

 

O infuzie de rozmarin împotriva flatulențelor

 Deoarece este astringent, rozmarinul tratează tulburările digestive precum diareea și flatulențele. Lasă la infuzat 5g de frunze de rozmarin într-un recipient cu apă fiartă timp de 10 minute după care filtrează. Bea 2-3 căni pe zi, timp de 7 zile maxim.

 

Remedii homeopatice

 Există remedii homeopatice speciale pentru tratarea gastroenteritei, de exemplu Ipeca 5H dacă vărsăturile nu trec. China Rubra 5H în caz de oboseală, temperatură și transpirație. Parathyphoidinum B 9CH dacă simptomele se agravează.

 

Argilă verde pentru absorbirea bacteriilor

 Argila verde rețin bacteriile și gazele. De aceea, este extrem de prețioasă în caz de gastroenterită. Introdu o lingură de argilă verde într-un pahar cu apă. Agită și amestecă cu o lingură de lemn. După care lasă preparatul obținut să stea cel puțin 4 ore. Însă, în caz de diaree poți consuma un pahar de apă argiloasă imediat. Amestecul obținut trebuie consumat de trei ori pe zi.

 

Probiotice pentru restaurarea florei intestinale

 Pentru restaurarea florei intestinale afectate în caz de gastroenterită, erboristul Michel Pierre ne recomandă să consumăm probiotice. 2 comprimate dimineața, după-amiaza și seara, 10 zile pe lună.