Rețete home-made pentru strălucirea dinților tăi

 

Dinți albi – 4 rețete home-made înainte de selfie-urile de Revelion

retete home made pentru stralucirea dintilor tai

 Festivitățile de sfârșit de an sunt cea mai bună ocazie de a-ți afișa cel mai frumos zâmbet în selfie-uri pe rețelele sociale. Iată pentru tine 4 rețete home-made care vor reda strălucirea naturală dinților tăi.

 

O pastă de dinți home-made cu căpșuni

 Această pastă de dinți home-made este ideală mai ales dacă bei multă cafea și mult ceai. Căpșunile, la fel ca și merele și perele, conțin în mod natural acid malic. Este un acid care ajută la dizolvarea cafelei, vinului și a petelor de pe dinți.

 Trebuie să zdrobești două căpșuni și să adaugi și bicarbonat de sodiu pentru a obține o pastă pentru periuța de dinți. Este o rețetă ideală pentru dinți albi în ultimul moment. Dar nu se poate folosi în fiecare zi deoarece acidul malic poate ataca smalțul dinților.

 

O mască ce conține carbon activ

 Carbonul activ sau cărbunele vegetal activ este unul din ingredientele detox cele mai cunoscute, dar și cele mai vechi. Dar are și unele virtuți care ajută la albire. Granulele sale sunt cele care debarasează dinții de bacterii înainte ca acestea să aibă timp să coloreze dinții.

 Amestecă puțin carbon activ cu apă și aplică totul pe suprafața dinților. Lasă să acționeze totul timp de 2 minute și apoi clătește abundent.

 

O pastă de dinți cu ulei de cocos

 Gargara cu ulei de cocos a deveni extrem de celebră datorită unor vedete de la Hollywood. Atunci când acizii grași din acest ulei intră în contact cu saliva, acesta produce molecule de oxigen care ajută la albirea dinților. Iată cum se poate folosi în loc de pastă de dinți.

 Pune la încălzit o ceașcă de ulei de cocos, până când acesta devine complet lichid. Adaugă o lingură sau două de bicarbonat de sodiu și între 5 și 10 picături de ulei esențial de mentă verde naturală - pentru gust, dar și pentru virtuțile antibacteriene și amestecă. Poți folosi această pastă pentru a peria dinții în fiecare zi.

 

Un masaj cu banană

 Interiorul pieliței bananei este foarte bogat în minerale. Adică potasiu, magneziu și mangan care ajută la albirea dinților. Atunci când mănânci o banană freacă o bucată cu pieliță de banană fața vizibilă a dinților tăi. Trebuie să faci asta măcar două minute. Ideal este să faci asta seara înainte de culcare.