6 motive pentru a consuma citrice mai des

 

6 motive excelente pentru a consuma citrice mai des

consuma citrice

 Citricele sunt faimoase pentru efectele lor stimulante: vitamina C pe care o conțin este indispensabilă de-a lungul întregului an, iarna în special. Însă beneficiile citricelor nu se opresc aici. Iată șase motive excelente pentru a adăuga puțin soare în farfuria ta în această iarnă.

 

Citricele sunt bogate în antioxidanți

 Una din cele mai cunoscute citrice este fără îndoială portocala. Aceasta conține 70mg de vitamina C adică 90% din aportul nutrițional recomandat. Această vitamină, conținută și de mandarină, clementină, lămâie și grapefruit, este un puternic antioxidant. Aceasta ne protejează celulele de radicalii liberi, reduce incidența anumitor tipuri de cancer, previne crizele cardiace, accidentele vasculare cerebrale și o mulțime de alte afecțiuni. Vitamina C intervine și în buna funcționare a sistemului imunitar, rolul său împotriva afecțiunilor specifice iernii fiind de necontestat. Recomandarea specialiștilor este ca citricele să fie consumate dimineața, la micul-dejun.

 

Citricele sunt o sursă excelentă de potasiu și de betacaroten

 Tangerina este cea mai bogată în Vitamina A (sub formă de betacaroten). Aceasta conține 75 UI (unități internaționale) de Vitamina E precum și 130g de potasiu. Și grapefruitul roșu și roz are un conținut bogat de betacaroten.

 

Citricele au un conținut sărac de calorii

 Unele cure de slăbire recomandă consumul de grapefruit pe motiv că acesta are proprietatea de a elimina grăsimile. Însă dacă urmezi o cură pe bază de grapefruit ai mari șanse să slăbești, deoarece acesta are un conținut sărac de calorii. Grapefruitul, dar și celelalte citrice ar trebui privilegiate în cadrul unui regim, deoarece o porție conține mai puțin de 100 de calorii în timp ce conținutul bogat de fibre conferă rapid senzația de sațietate.

 

Citricele ne protejează de cancer

 Studii recente arată că grapefruitul conține o serie de substanțe care pot preveni un număr mare de boli. De exemplu, cel roșu și roz conține licopen, un antioxidant care diminuează incidența cancerului la prostată. Portocala conține bioflavonoide care previn sau încetinesc dezvoltarea tumorilor.

 

Citricele reglează nivelul de colesterol

 Citricele furnizează o cantitate mare de pectine, o fibră alimentară solubilă care contribuie la controlarea nivelului de colesterol sanguin.

 

Citricele sunt ideale pentru piele

 Citricele previn îmbătrânirea pielii, regenerează fibrele de colagen, ne protejează ADN-ul celular, regenerează fibrele de colagen și asta nu e tot. Consumul zilnic de citrice contribuie la regenerarea pielii, la păstrarea fermității și elasticității acesteia.