Cum te poți recupera după o gripă

 

Cum te poți recupera după o gripă?

cum te poti recupera dupa o gripa

 Dacă gripa nu îți dă pace în această perioadă, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care să te ajute să îți revii cât mai repede, mai ales dacă virusul gripei te-a atacat de sărbători.

 

Imperativ: trebuie să te hidratezi

 Pentru a te recupera cât mai repede după o gripă nesuferită trebuie să te hidratezi cât mai mult. Apa contribuie la lichefierea secrețiilor din plămâni. Dar mai poți consuma și ceai care conține un nivel ridicat de teofilină, un bronhodilatator natural care evită dilatarea anormală a bronhiilor.

 Dacă ai gâtul iritat trebuie să consumi de preferință și miere alături de ceai. Nu numai că va calma iritațiile, dar în plus va stimula producția de salivă, lucru ce va duce și la lichefierea mucusului.

 

Esențial: combate durerea

 Gripa este însoțită cel mai adesea de curbaturi și de stări de oboseală. Este important să le tratezi pentru a-ți reveni cât mai repede. Medicamentele anti-durere te vor ajuta să tratezi simptomele. Aspirina, paracetamolul sau anti-inflamatoarele sunt cele care îți vin în ajutor.

 

Necesar: evită suprainfecția

 După ce ești pe calea cea bună, începi să îți revii și să scapi de răceală, trebuie să eviți cu orice preț să stai alături de alte persoane răcite. Vei risca o reîmbolnăvire severă. Și nu uita că trebuie să îți speli mâinile cât mai des. Este un gest esențial care ține virușii departe.

 

Revigorant: consumă o supă de pui

 Este un remediu folosit de secole nu fără motiv- cisteina, un aminoacid eliberat de carnea de pasăre în timpul preparării este din punct de vedere chimic similară unui medicament comun care tratează bronșita. Supa de pui este cea care face ca mucusul să devină mai fluid și este cea care calmează simptomele nasului și ale gurii care sunt iritate. În ceea ce privește vitamina A, din morcovi mai ales și compușii sulfuroși din ceapă, aceștia sunt cei care stimulează sistemul imunitar și care fac o barieră contra virușilor.

 

Util: întărește sistemul imunitar

 Pentru a veni cu un plus de ajutor pentru sistemul imunitar, care este destul de slăbit din cauza gripei, nu ezita și fă o cură de probiotice. Sunt niște suplimente alimentare care conțin lactobacili, bacterii bune pentru sănătate, care întăresc flora intestinală perturbată de atacurile virusului gripal.

 Și te mai poți îndrepta și înspre plantele care măresc capacitatea corpului nostru de a se adapta diferitelor nivele de stres, cum ar fi ginsengul sau rhodiola care îl reechilibrează destul de bine.