Virtuțile tamarinului în medicina ayurvedică

 

Virtuțile tamarinului în medicina ayurvedică

virtutile tamarinului in medicina ayurvedica

 Fructul Tamarin este un fruct exotic cu o coajă destul de groasă, la interior are o pulpă fibroasă, dulce, foarte acidulată cu multe semințe negre și strălucitoare. Gustul lui ne duce cu gândul la cel al curmalei.

 Cuvântul Tamarin vine de la termenul de Tamar Indu, care este de origine arabă și care înseamnă curmale de India. Chiar dacă fructul tamarin nu are nimic de-a face cu o curmală.

 

Tamarinul facilitează tranzitul și ameliorează digestia

 Tamarinul, folosit în mod tradițional în medicina ayurvedică este cel care facilitează tranzitul și care poate ameliora digestia. De asemenea, este extrem de eficient pentru problemele intestinale cum ar fi balonările, flatulențele și diareea. Proprietățile sale antiseptice îi permit de asemenea să trateze problemele legate de urinare.

 

La ce se mai poate folosi Tamarinul

 Pentru problemele respiratorii se folosește ca expectorant în caz de bronșită. Datorită antioxidanților pe care îi conține, tamarinul se recomandă și în caz de îmbătrânire a celulelor. Se regăsește și în compoziția unor geluri gingivale destinate sugarilor pentru a trata inflamațiile legate de creșterea dinților.

 Tamarinul se poate folosi și pentru a se trata problemele legate de tensiune. Medicina tradițională mai folosește tamarinul în decoct pentru a trata dermatozele infectate, conjunctivită, gingivita sau aftele.

 Fructul Tamarin conține vitamina B1, B3, C, E, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier și fibre. Tamarinul este bogat în substanțe nutritive, dar nu conține deloc calorii. Deci se poate folosi și pentru a se trata obezitatea.

 

Tamarinul în bucătărie

 În domeniul bucătăriei, tamarinul se regăsește sub forma unei paste, a unui suc, sirop sau sos care se pot folosi în rețete precum curry, alături de carnea de porc, de vită, de creveți sau de carnea de pui.

 Tamarinul se poate folosi și pentru a prepara niște dulciuri sărate sau dulci sau chiar un rom. Se poate obține din acesta chiar și ulei esențial.