Bergamota îți ridică moralul

 

Bergamota îți ridică moralul

Bergamota iti ridica moralul

 Bergamota, un fruct din familia citricelor, plin de soare și de savoare, care are proprietăți medicinale foarte echilibrate pentru a acționa asupra corpului, dar și asupra spiritului. Iată virtuți perfecte pentru a lupta în mod natural contra stresului și anxietății.

 Un mic arbust cu frunzele ovale și cu florile albe foarte parfumate, Bergamotierul, cunoscut pentru parfumarea ceaiului, face niște fructe care sunt asemănătoare portocalei, dar care sunt mai mici și în formă de pară. Și se pare că s-a născut din combinația a două citrice, o portocală amară și o lămâie verde, la jumătatea drumului dintre lămâie și portocală a cărei pulpă este un adevărat deliciu.

 

Bergamota este un bun aliat contra anxietății și stresului

 Bergamota are o acțiune asupra nivelului neurotransmițătorilor GABA care inhibă sistemul nervos central, așadar poate calma anxietatea și poate ameliora printre altele un libido scăzut. Aceasta poate modera de asemenea producția de corticosteron care este produs de către corp ca un răspuns în fața stresului.

 

Bergamota este un excelent remediu contra insomniei

 Melatonina este cea care reglează ritmul zilnic. Dar atunci când îți lipsește nu este atât de ușor să te aprovizionezi.

 Bergamota se poate folosi înainte de culcare pentru masaj, amestecată cu ulei de migdale dulci. Poți consuma esența de bergamotă amestecată cu piure de migdale.

 

Bergamota tratează și crampele stomacului

 Bergamota este interesantă și pe post de anti-inflamatoriu datorită prezenței linaloolului. Are și un efect anti-spasmodic. Deci orice durere cauzată de stres sau declanșată de anxietate poate să fie tratată de bergamotă. Și asta foarte eficient. Contra stresului digestiv poți amesteca 6 picături de esență de bergamotă cu o linguriță de ulei de măsline și să te masezi pe abdomen de două, trei ori pe zi.

 

Bergamota tratează psoriazisul

 Bergamota se poate folosi și pentru a trata alte boli, precum psoriazisul. Este important însă să eviți orice tip de expunere la soare după o aplicare cutanată din cauza fotosensibilității.

 

Bergamota previne și hiper-activitatea

 Poate juca un rol important în prevenirea și împiedicarea acumulării unui nivel mult prea ridicat de glutamat în creier. Se poate difuza mai ales în camera copiilor sau se pot îmbiba hainele cu câteva picături.

 

Bergamota în domeniul cosmeticii

 În domeniul cosmeticii, bergamota este apreciată pentru parfumul său cu note lejere care ne duce cu gândul la copilărie. În aromoterapie, esența extrasă din coaja sa este medicinală. Această esență acționează în general asupra sistemului nervos, calmându-l, dar și stimulând producția de melatonină, un hormon cheie în gestionarea decalajelor orare și a depresiilor sezoniere.