Beneficii ale vinului roșu

 

Cele opt beneficii ale vinului roșu

Beneficii ale uleiului vinului rosu

 Vinul este una din cele mai vechi băuturi alcoolice. S-a demonstrat științific faptul că dacă consumăm un pahar de vin roșu pe zi ne ajutăm și sănătatea, nu doar ne relaxăm.

 

Reducerea riscurilor de deces în multe cazuri

 Cercetătorii americani afirmă că dacă consumăm vin roșu în cantități moderate (22-23g), acest lucru are un efect protector asupra nivelului de mortalitate. Consumul de vin este mult mai benefic decât cel de bere de exemplu sau consumul a altor băuturi spirtoase.

 

Fumat

 Fumatul excesiv dăunează capacității naturale a vaselor sanguine de a se relaxa, fenomen cunoscut sub numele de vasodilatare. Vinul roșu diminuează efectul nociv al fumatului în endoteliu.

 

Probleme cardiace

 Una din cele mai cunoscute și recunoscute proprietăți ale vinului este efectul protector asupra inimii. Consumul moderat și regulat de vin roșu poate preveni problemele cardiace și cardiovasculare. Oamenii de știință sunt de părere că acest beneficiu se datorează faptului că vinul roșu minimizează producția de lipoproteine de slabă densitate (LDL) și formarea de lipoproteine de înaltă densitate (HDL).

 

Cheaguri de sânge

 Vinul roșu are o acțiune anticoagulantă sau antitrombotică. Consumatorii ocazionali sau moderați de vin roșu prezintă un nivel mai scăzut de proteine fibrinogene care sunt la originea formării cheagurilor de sânge.

 

Hipertensiune

 Consumul excesiv de alcool este considerat în general un factor de risc în ceea ce privește hipertensiunea. Cu toate acestea, o serie de teste clinice demonstrează efectele pozitive ale vinului roșu asupra presiunii arteriale. Două pahare de vin roșu în timpul mesei și după masă reduc presiunea arterială.

 

Calculi renali

 Consumul regulat de vin roșu reduce riscul formării de calculi renali.

 

Alzheimer

 Consumul moderat de vin este pus adesea în legătură directă cu prevenirea maladiei Alzheimer. Cercetătorii au demonstrat faptul că resveratrolul, un polifenol din vinul roșu are efecte neuroprotectoare.