Cum să ai o bună floră intestinală?

 

Cum să ai o bună floră intestinală?

cum sa ai o buna flora intestinala

 Deoarece un dezechilibru al florei intestinale pare să fie la originea unor numeroase patologii, dacă acționezi asupra acestei flore ar trebui să te ajute să le tratezi și chiar să le previi.

 

Mănâncă mai multe legume

 Studiile au demonstrat faptul că pacienții obezi care suferă din cauza florei intestinale și care sunt supuși unei cure hipocalorice bogate în fibre au reușit să slăbească. Dar s-a observat și o creștere a microbiotei intestinale.

 Fibrele constituie alimentul de bază al bacteriilor intestinale specializate și se pare deci că atunci când și se furnizează mai multe fibre, acestea se dezvoltă mai bine. Ideal ar fi să favorizezi fibrele pe care le conțin prebioticele. Este vorba despre niște constituenți alimentari non-digestibili care în flora colică stimulează selectiv bacteriile renumite pentru efectele lor benefice asupra sănătății gazdei. Sunt niște fibre specifice care favorizează și dezvoltarea bacteriilor prezente în colon.

 Se găsesc în anghinare, sparanghel, banane, salate, ceapă, andive, topinambur, praz, etc.

 

Consumă și probiotice

 Probioticele au un efect benefic asupra reglării tranzitului, iar unele sunt extrem de eficiente pentru diaree sau pentru a trata simptomele legate de colonul iritabil.

 Probioticele se regăsesc în foarte multe alimente. În varza murată, în kimchi de origine coreeană, dar și în toate legumele lacto-fermentate adică cele care sunt puse în saramură și care dezvoltă o aciditate. Se regăsesc în magazinele bio – morcovi, sfeclă sau țelină.

 Mai conțin probiotice și măslinele, kefirul, dar și kombucha, adică băuturile fermentate. Dar și sosurile soia care sunt fermentate în mod natural.

 

Evită anumite alimente

 Fiecare dintre noi are un anumit tip de floră intestinală, printre care și flora de fermentație și flora de putrefacție. Flora de fermentație este cea care metabolizează glucidele și care produce gaze inodore, care generează gaze mirositoare și care creează unii compuși care vor polua ficatul. Aceasta se dezvoltă în exces atunci când se consumă mult prea mult zahăr, carne și fibre insuficiente.

 

Coacăzele uscate

 Cunoscute de toți, coacăzele uscate au o acțiune dezinfectantă asupra tubului digestiv. Au de asemenea și o acțiune anti-diareică, astringentă, dar și au grijă de spasmele gastrice și intestinale. Mai poți consuma suc de coacăze care este un nectar delicios, ideal pentru a-ți delecta papilele.

 

Drojdia de bere are numeroase avantaje nutritive

 Drojdia de bere este un aliment care prezintă numeroase avantaje nutritive. Este o sursă prețioasă de carburant pentru sistemul nervos, poate mări rezistența în fața stresului și are un rol capital în metabolismul glucidelor.